Mennyei kilátás

Ma is megkérdeztek. Valahogy megérzik rajtam, hogy potenciális hívő vagyok. A mélyreható szemkontaktust követően a kezembe nyomtak egy rövid Mennyei útmutatót, majd felvilágosítottak:

  • Lesz Armageddon.
  • Ha Velük tartasz, fiatalként kerülsz be a Mennybe.

Az első tétel nem szorul magyarázatra, de nyilván nem örültem, hogy figyelmeztetnek rá. A második megmondás azonban felkeltette az érdeklődésem:

- Mi a baj az öregkorral?
- Az öregek betegek, a betegség rossz dolog.

Minő logika!... de miért kellene fiatalnak lennem a túlvilágon, amikor az égvilágon semmi bajom az időskorral? Muszáj?! A rossz hír az, hogy igen, muszáj, mert így szól az Írás, s ha utánanézek, magam is látni fogom, hogy az ősapánk, Ádám is kilencszázvalahány évet élt. Szó szerint.

- Nem szeretnék kilencszázvalahány évet élni.
- ...
- Nyolcvan elég lesz.
- Ha meggondoltad magad, keress meg!...

Új hozzászólás

Hozzászólások

Itt is gyakran járnak mindenfélék. A jehovások a legszerencsétlenebbek, mindig olaszul jönnek, úgyhogy el tudom őket küldeni. Néha jópofa beszélgetni hittérítőkkel, mert remek alkalom mindenféle kommunikációs stratégiákat kipróbálni, mivel annyira rutinból nyomulnak, hogy jól szét bírnak esni egy-egy nem várt fordulatra. Tárgyalástechnikai gyakorlatnak remek. Akad köztük jó fej is, sokszor az ember már zsigerből rájukcsapja az ajtót ok nélkül. (Persze most nem a fentiekre gondolok, őket csak sajnálni tudom.) Én amúgy nem akarok bekerülni a Mennybe. Egyrészt már ott vagyok, másfelől nincs is Menny. :)

vélhetőleg nem kötelező Mennybe kerülni. Ott a Pokol is mint alternatíva, esetleg valami köztes asztrális lét, esetleg egyfajta hibernált állapot, vagy a felfoghatatlan Nemlét.
Szóval van miből választani, nem kell aggódni! ;-)