5. Az első nap legjobb prezentációja

Torinói kirakatA usnews.com szerint a Usability/User experience specialist szakma felkerült a 2008 legjobb szakmái közé, rögtön az iskolapszichológus és rendszertervező után. A jelek szerint egyre népszerűbbé válik, egyre jobban értékesíthető, egyszóval érdemes foglalkozni vele.

Wifi gondok

Komoly problémák vannak a konferencia szervezésével kapcsolatosan: több mint kétszázan vagyunk, ennek ellenére az itteni wifi infrastruktúra csak 50 párhuzamos internet csatlakozást bír meg. Van két olasz rendszermérnök, kiket gyakorlatilag állandó jelleggel bombáznak a szerencsétlen offline userek, ők meg olaszul védekeznek, hogy nem tehetnek róla... Érdekes látni, hogy pl. a német résztvevők szemmel láthatóan dühösek ugyan, de nem erőszakosak, míg az amerikaiak elég erélyes hangot ütnek meg követelve az IP címhez való jogukat. :o)
Szóval agresszió és szerencse kérdése, hogy ebéd után tudok-e a neten lógni majd: érdemes hamarabb befejeznem az étkezést, hogy időben (az elsők között) csatlakozhassak a hálózathoz. Ebben az esetben zavartalanul tudok pötyögni az előadások alatt.

Spotme kütyü

Bejelentkezéskor az első mozzanat az volt, hogy lefényképeztek, majd adtak egy arcra szabott SPOTME kütyüt, melyen fellelhető az összes résztvevő profilja, a kapcsolódó térképek és előadások kivonatai mellett rendelkezik egy beépített radarral, mely megmutatja a környezetemben lévő arcokat, leírással együtt. Ez alapján tudtam meg például, hogy Magyarországról egyedül vagyok, és a környező országokból sincs senki. Ezzel szemben Németországból, az Egyesült Államokból és Franciaországból vannak a legtöbben.
A Spotme-t ajánlom minden konferenciaszervező figyelmébe: nagyon hasznos eszköz a kapcsolatteremtéshez, mely ugyebár a legfontosabb tényező minden ilyen esemény kapcsán.

Daniel Szuc és a UPA Chapter

Az első nap legjobb előadását Daniel Szuc tartotta. Azt a kérdést feszegette, hogy miként adható el az ergonómia a vállalatoknak. Miért nem a Lycos, vagy az eXcite keresőmotor lett a befutó? Mi az az elv, ami a Google sikertörténet mögött áll?
A Spotme segítségével az előadását követően gratuláltam neki, melyre válaszolt, aztán e-mailben folytattuk a kommunikációt, mely személyes találkozásban csúcsosodott ki... :-)
Megkértem, hogy küldje át a prezentációt (miután a google meggyőzött, hogy nincs feltöltve elérhető helyre), aztán felvetettem neki, hogy tegye letölthetővé meg a slideshare segítségével. Tartottam egy gyors demót a crescendo-ról, elmeséltem, hogy miként járok körül egy-egy témát blogbejegyzések révén, hogyan illesztem a slideshare-s prezentációkat a bejegyzésekhez, és egy kritikus információhalmaz után miként készítek a felcímkézett blogbejegyzések alapján e-bookot (scribd.com rulez). Tetszett neki a téma, azon nyomban regisztrált az említett szolgáltatások weboldalán, majd felajánlotta, hogy segít megalapítani Magyarországon a UPA Chapter-t (Usability Professional Association regionális központja). Megkaptam az ehhez szükséges instrukciókat és felhatalmazást. Ezt követően abban maradtunk, hogy ha sikerül összeverbuválnom egy csapatot (kb. egy tucatnyi embert), még jelzek a testületnek.
Alább nézhetitek meg Dan prezentációját:

További hivatkozások

Illusztráció

Daniel Szuc flickr oldaláról.

Wow, szép lehetőség ez a UPA

Wow, szép lehetőség ez a UPA Chapter, grat!
Mire haza érsz meg is szervezed :)

Egyébként azt hallottam, hogy a Dubaiba tartó maca is akar egy spot me-t, mert mondta neki az ura, hogy a g-spot-ját azzal lehet megkeresni. Kiírja milyen messze van. Plusz-minusz 30 centi.

[bocsánat]

:D Hát szép lehetőség, csak

:D

Hát szép lehetőség, csak nem biztos, hogy mostanában lesz rá energiám. Eléggé lefáradtam, majd januárban, a téli vakáció után még visszatérek rá... :)

Hajrá, hajrá, engem érdekel,

Hajrá, hajrá, engem érdekel, ha lesz valami mozgolódás, szívesen hozzátennék néhány gondolatot... Addig is kellemes Ünnepeket!

szerintem jövő év elején

szerintem jövő év elején fogok a témával foglalkozni. Minimum 10 tagra lesz szükség ahhoz, hogy létrejöhessen a magyarországi chapter.

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><blockquote><p><br>
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.

További információ a formázási lehetőségekről