Podcast letöltés

Cím Közzététel Rank All terms Leírás
Miért rajongok a twitterért? 2009.November.17 49,574 E-learning, prezentáció, twitter, podcast

twitter birdA twitter remek eszköz arra, hogy gyenge kapcsolataimat ápoljam és bővítsem. A facebookkal és más szocialweb alkalmazásokkal szemben általa asszimetrikus kapcsolatokat tudok felépíteni: a twitter legfontosabb újítása szerintem az, hogy nem kell visszaigazolnom, ha valaki ismerősnek jelölt. Két-féle kapcsolódás értelmezett, mely a követőim, és az általam követettek listájából képezhető.

Digitális nemzedék (XXII. Családterápiás Vándorgyűlés) 2008.March.29 55,667 családterápia, önmegvalósítás, prezentáció, podcast, életvitel, információs-társadalom, informatika, karrier

Digitális nemzedékDigitális nemzedék

Gödöllőn, a Szent István Egyetem épületében, nagyon barátságos miliőben került megszervezésre a 22. Családterápiás Vándorgyűlés. A szervezők kitettek magukért, a többi évhez hasonlatosan most is zökkenőmentesen alakulnak a dolgok (még egy fél nap van hátra!). Az előadásokból keveset hallgathattam végig: délelőtt felváltva sétáltattuk Annát a folyósón és az intézmény parkjában, délután pedig magam is előadtam.

A teljesítményorientált pedagógiáról 2008.February.10 59,207 E-learning, podcast, analitikus, fejlődéspszichológia, pedagógia

PsalmPsalm

Öt esztendős voltam, amikor apám megtanított sakkozni. Nagy türelemmel, napi rendszerességgel oktatott Karakas Éva: Támadás a király ellen c. könyve alapján. Mai napig egyik legmeghatározóbb és legkedvesebb élményem, hogy kisgyermekkorom óta van egy verbalitáson túli kapocs, ami apámmal összefűz.

A pluralista szemléletről 2008.February.9 58,874 önmegvalósítás, podcast, integrálelmélet, világkép

FénnyalábAz alábbi részlet az Énvédelmi mechanizmusokról tartott előadásomból való. Ken Wilber AQAL modellje egységes világképformáló modellt kínál, mely öt dimenziót foglal magába: negyedek, szintek, fejlődésvonalak, személyiségtípusok, tudatállapotok.