etika

Hogyan befolyásolja az erkölcs a személyes fejlődést? Mi az összefüggés az életpálya és az etikai elvek alakulása között? Tekintélyelvű vagy humanisztikus etika szerint éljünk? Az erkölcs az önmegvalósítás tartóoszlopa.

Az agymosás nyolcparancsolata

BrainwashedRobert Jay Lifton Thought Reform and the Psychology of Totalism: A Study of "Brainwashing" in China c. könyvében nyolc könnyű lépésben megfogalmazta, hogy miként lehetünk urrá embertársainkon. Következzen a téma egyéni boncolgatása!

Életpálya II. - Az erkölcsi fejlődésről

Michael De Caso 04Michael De Caso 04

A személyes fejlődés egyik alapvető fokmérője az egyén erkölcsi változásához kapcsolható. Milyen szabályok és célok irányítják életedet? Miben hiszel, mit tartasz kiemelten fontos emberi normának? Lélektani gerincvonalad ezen kérdések mentén szerveződik, érdemes megvizsgálni tehát, hogy milyen rendszer mentén értelmezhető ez a problémakör.

Életpálya I - Az élet finalitásáról

FaceÉletem legmeghatározóbb szakasza az időskor lesz. Ebben teljesen bizonyos vagyok. Ezt diktálja a karakterem, a gondolkodásmódom, a beállítottságom. Hatvanévesen majd visszatekintek a leírt életpályára, és látni fogom a történtek finalitását.