Kilihegett transz

Végre kipróbáltam a csoportos transzlégzést. Nem csalódtam. Kizökkentett a hétköznapokból, olyan állapotba hozott, melyben minden másnak látszott, mint ami. Nem, nem jól mondom. Olyan állapotba hozott, melyben minden valóságossá változott. Aztán néhány nap múltán ismét minden másnak látszik, mint ami.

Görcsbe rándult élmény

Kb. két órán keresztül lihegtem. Pardon, transzlélegeztem. Az első félórában majdnem felrobbantak a kezeim a görcstől, aztán a fizikai feszültség érzelmi kitörésekbe fordult át. Lázálomban rég elfelejtett (kora)gyermekkori emlékek törtek rám. Döbbenetes, hogy ilyen gyorsan módosítani lehet az ember tudatállapotát!

Az egész élménymassza valahogy időtől és tértől függetlenül hömpölygött bennem. Aztán megjelent a dramaturgiai vonal is, mert történetekre ugyebár szükség van. A gyermekkori élményanyag jól időzített állóképekben jelenítette meg a jelenlegi életemet.

Holotróp légzés vs. meditáció

A holotróp légzéssel azonnal át lehet élni azt, amit meditációval csak hosszú hónapok kitartó munkájával érlelődik meg az emberben. A hatás azonnali, az eredmény azonban néhány nap múltán álomszerű élmény lesz csupán. Ez a módszer arra jó, hogy megtapasztaljak valamit azokból a tudatállapotokból, amit egyébként csak évek hosszú munkájával érhetek el. Segíthet abban, hogy reális célokat tűzzek ki magamnak, és fontos impulzust ad ahhoz, hogy akarjak mássá lenni, mint ami a legtöbbször vagyok.

Meséljen Grof!

A személyes élményről nem írhatok. Mert személyes. Inkább meséljen Gróf minderről.

Spirituális krízis

A vallás és spiritualitás különbségéről

Vászonra vitt transzlégzés

Hangulatban nagyon ott van! Jól összerakott kisfilm a holotróp élményről:

Engem már régóta érdekel ez a

Engem már régóta érdekel ez a dolog, Budapesten hol lehet kipróbálni megbízható körülmények között?

Gánti Bencénél voltam,

Egyszer olvastam egy könyvet

Egyszer olvastam egy könyvet ahol valami amerikai doki a pácienst az előző életeibe viszi vissza transz állapotban. Az egész úgy volt beállítva mintha ez rutin tevékenység lenne. Azt hiszem jó érzékkel felismerem ha valami kamu.

(az itteni videókat most nem tudom megnézni) Arra lennék kíváncsi, hogy mit mondanak erre a nagy koponyák mint Grof, vagy Jung.

Az az igazság, hogy én hiszek a reinkarnációban. Viszont az ezekről szóló történeteknek nagyon kamu szaga van szinte mindig.

Hasonlóan érdekes amikor valaki szellemekkel véli felvenni a kapcsolatot. A tudomány mit mond erről, ha egyáltalán hajlandó mondani valamit.

Grof a reinkarnációt

Grof a reinkarnációt evidenciaként kezeli.

Jung nem materialista, a túlvilágról alkotott álláspontja a gnoszticizmus és buddhizmus ötvözete.

Szerintem ebben a kérdésben csak a személyes élmény hangolhatja át az embert teljesen.

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><blockquote><p><br>
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.

További információ a formázási lehetőségekről