Lelki transzpozíció

CumiMegszületett. Egy órát örülhettünk maradéktalanul világrajöttének, ennyi idő alatt kiderült, hogy nem segít az inkubátor és a lélegeztető. A Kardiológiai Intézetben közölték, hogy kicsink nagyér transzpozícióban szenved, abban a különös szívbetegségben, mellyel a nagyerek szívbe való felcserélt csatlakozását jelölik.Két hete kezdődött a harc, melynek még korántsincs vége. Ennek ellenére fontosnak tartok leírni néhány gondolatot, mely hasznos lehet a hasonló sorsú családok számára. Nagyon örültem volna, ha már a kezdetekkor olvashattam volna a nyavalyáról, mely Annánkat sújtotta.

A séta

A mai látogatást követően olyat tettünk, amit több, mint tizenhat napja elfeledtünk, hogy létezik: sétáltunk. A céltalanul őgyelgő öregekhez hasonlatos tempóban róttuk az Andrássy utat és eltűnődtünk az elmúlt napok kronológiáján. Tizenhatszor kelt fel a nap azóta, hogy megszületett, az első napok élményei kimerevített képekben maradtak meg bennem. A Kedves fájdalomtól eltorzult arca, a körvonalazódó fej búbja, a hüvelykujj-effektus, amikor egy tolófájás alatt ottfelejtettem az ujjam a szorító kéz és a vasrúd között, a semmiből előbukkanó csöppség, a tiltakozó sírás, az első hír arról, hogy Anna beteg, az anya ijedt arca, mikor először találkozik az inkubátorban fekvő picinyével, a babapótló fénykép, Környei doktor alakja, az ajtó, mely mögött az életemet mentik, a Mondat: "erre a babára nem lehet ráismerni, milyen szép színe van!", a második találkozás Vele, a kipirult arc.

Rettenetesen kinyúlik az idő, ha az élmény erős. Háromdimenziós állóképpé merevedik a pillanat, melyet feldolgozni egy éjszaka alatt nem lehet. A következő nap újabb állóképeket tartogat számomra, újabb megemészthetetlen élménymasszát. Így erjednek bennem össze a nappalok Dalí-szerű tűkkel szurkált csecsemőkké, vérben úszó pitvarokká és kamrákká.

Varázshegy

Műtét előttThomas Mann Varázshegyéhez hasonlatosan, külön világot képvisel a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet gyermekosztálya. A hosszú napokon át tartó látogatások következtében az ember gondolatvilága 5 dimenzióra töpörödik az intézmény 5 szintjének megfelelően.

Az emeletek a betegség szintjét jelző egységek: minél alacsonyabb szinten jár a beteg, annál közelebb áll a szabaduláshoz. A földszint a járóbeteg rendelő, első emelet az anyaszálló, a második a lábadozó, a harmadik az intenzív osztály, a negyedik a poszt-operációs intenzív, az ötödiken vannak a műtők. Minden szabály a szintekkel összhangban változik, ami a másodikon természetes, az a harmadikon tilos, a negyediken tabu. A szülőkre vonatkozó legfontosabb szabály a látogatási rend. A másodikon tudomásom szerint óvodaszerű szabad látogatás van, ezzel szemben a harmadikon meghatározott időpontokban, a negyediken pedig a helyzeti adottságoktól függően nézhető a poronty. A magassági szinttel arányosan kinyúlik ekképpen a folyósón töltött várakozási idő. A várakozás csevegést eredményez, lassú, óvatos puhatolózást. Mint minden, ez is menetrendszerűen zajlik. Egyetlenegy téma létezik, a gyermek állapota, fejlődéstörténete, kálváriája, kezelése. A szülő a beteg gyermek nyúlványaként elveszti mindennemű egyéb tulajdonságát: magánélete a gyermek, szakmája a gyermek, gondolata a gyermek, érzése a gyermek.

Magány

Minden újraértékelődik: a barátok, rokonok, ismerősök két kategória mentén tagozódnak újra, az érdeklődők és érdektelenek csoportjára. Az utóbbi elérhetetlen távolságra kerül, az előbbi pedig ott motoszkál a gyógyulni akarás vágya körül.

A betegségről való értesülést követő sokkból mindenekelőtt az élettárs, a rokonok és barátok, valamint a tetterő képes továbblendíteni. A legtermészetesebb reakció, hogy a fájdalommal együtt mérhetetlen magány szakad az emberre, mely egy idő után természetellenes módon rátelepszik minden gondolatára, érzésére és gesztusára. Csak Én létezek és a fájdalom, melyből kilépni nem áll módomban. Újra és újra elárasztják tudatomat az állóképek, melyet egy-két éjszaka nem áll módomban feldolgozni. Mintha kitéptek volna valamit a mellkasomból, s valahányszor e veszteségre gondolok, megszakad a szívem.

A betegségről való értesülést követően különböző tipikus fázisokon megy át a szülő. Az egyéni adottságok és persze a gyógyulás üteme határozza meg azt, hogy egyes fázis mennyi ideig tart, illetve sikerül-e a következő szakaszba lépni.

1 - Tagadás

A szülést követő második órában értesültem a diagnózisról. A szülészosztály folyósóján, a világ legrátermettebb csecsemős orvosa állt velem szemben, az a személy, ki először mentette meg Annánk életét: "Megcserélődött a nagy- és kis vérkör szívbe való csatlakozása. Azonnal műteni kell a babát, a Kardiológián marad". Azt hittem nem hallok jól, szédültem, ordítani tudtam volna, összeomlottam e szavak súlya alatt. Van azonban a pszichében egy semleges Tanú, egy jótékony segítő, ki azonnal felváltja az összeroppanó én-t a nehéz helyzetekben. Miközben visszhangzott bennem a miért pont én, miért pont most, miért pont velünk, miért pont Annát, a Tanú minden fontos információt megtudakolt a további lépések meghozatala érdekében. A Tanú csak akkor kerül előtérbe, ha hiszünk abban, hogy tudunk segíteni a helyzeten. Van egy gyermek, akiért felelek, akinek az életét kell megmenteni, akiért cselekedni fogok és tenni tudok, van egy anya, aki összeroppan a tehetetlen fájdalomtól, ha nem állok mellette.

2 - Elfogadás

UnalomA szülést követő napon látogattuk meg először Annát. Először végeztük el a kötelező rituálét, mely a lábzsáktól a köpenyen át a kéz megmosásáig és gondos fertőtlenítéséig terjed. A találkozáskor elhangzott egy mondat a világ legrátermettebb ápolójának szájából, melyet soha nem fogok elfelejteni: "A kismama nem sír, hanem iszik napi 6 liter folyadékot, hogy legyen teje". Minden szó a helyén volt. Legyen tartásunk, ne sajnáljuk magunkat, Annánknak segítségre van szüksége, melyet meg kell és meg tudunk adni. A kesergés nem megoldás, fájdalmunkat ne hozzuk be hozzá, ha jót akarunk Neki. Zavartan álltam a behuzalozott piciny test mellett.

Még akkor is hinni kell abban, hogy segíteni tudunk, ha valójában az orvosok és ápolók végzik az oroszlánmunkát! A tehetetlenség és a magány érzése ellehetetlenítheti a helyzetet: olyan szintű fizikai fájdalmat eredményez, amely nem ad teret a lelki felépülésnek. A tagadás középpontjában a miért pont velünk történik mindez életérzés áll. Választ kell adni a kérdésre, különben nem lehet átlépni a második szakaszba. Az egyéni világképtől a bűntudatig számos tényező hatása alatt formálódik a válasz.

Hosszú önmarcangolás eredményeképpen különböző misztikus és pragmatikus válaszokat adtunk a kérdésre, minden megközelítésben volt valami igazság. A bűntudattal nehéz bármit is kezdeni, nagyon sokat segíthet ha sikerül egy idealizált, erkölcsi választ is megfogalmazni. A Kedves mondta ki először, hogy azért történik mindez pont velünk, mert mi képesek vagyunk végigcsinálni. Megtaláltuk a választ, ezért fogadjuk el és járjuk végig az utat!

3 - Megküzdés

Anna cumivalEl sem tudom képzelni, hogy mit élnek át azok a szülők, akik hosszú hónapokig látogatják gyermeküket úgy, hogy közben semmi lényegi javulást nem tapasztalnak. A műtétet követően Annánk állapota napról napra szemmel láthatóan javult. Minden kis lépésnek rettenetesen örültünk, nagy lelkesedéssel újságoltam el barátainknak a fejleményeket. Rendkívül sokat segített, hogy a számunkra legkedvesebb emberek nem hagytak magunkra: gesztusokkal, üzenetekkel, látogatással adták tudtunkra, hogy együttéreznek velünk és imádkoznak Anna gyógyulásáért. Igyekeztem ápolni és fenntartani ezt a jótékony légkört, mely rendkívül sokat segít családunknak túlvészelni ezt a nehéz kezdetet.

Kezdetben legszívesebben nem meséltem volna senkinek a betegségről, a mi fájdalmunk, a mi nyomorunk, minek fárasztani másokat vele?! Azonban amikor többet megtudtam a betegségről és világossá vált, hogy van esély a gyógyulásra, elkezdtem tájékoztatni az érdeklődőket. Erőre van szükségünk, hogy a következő időszakban lányunk mellett lehessünk, nem szabad visszautasítani semmit, ami a gyógyulást elősegítheti!

A jelen

Anna túljutott a kritikus időszakon. Ha minden jól alakul, egy-két héten belül végre hazahozhatjuk.

Köszönet

Dr. Raft Miklós szülész-nőgyógyász szakorvosnak, hogy felismerte a magzat szív-ritmuszavarát. Dr. Saumeister Judit csecsemőorvosnak a gyors, professzionális és együttérző hozzáállásért. Dr. Környei László sebésznek és Dr. Fischer Krisztián aneszteziológusnak az életmentő katéteres beavatkozásért. Dr. Viberál Zsuzsa kardiológusnak a vigyázó szemekért, Dr. Hartyánszky István professzornak és Dr. Héthársi Balázs aneszteziológusnak a sikeres switch műtétért. Köszönet Molly, Kata, Piroska és a többi nővér szeretetteljes munkájáért, valamint a műtét alatt segítkező gondos kezeknek. Köszönet a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet munkatársainak professzionális és elhivatott hozzáállásáért!

Új hozzászólás

Hozzászólások

Kedves Zsolt!

Először is gratulálni szeretnék Anna születéséhez, és nagyon szurkolok Nektek, hogy mihamarabb egészségesen együtt lehessetek!
Nekem édesapámat műtötték a kardiológiai intézetben és tényleg lenyűgöző az a profizmus, ahogyan ott mennek a dolgok.

Legyen sok-sok örömötök a piciben és a későbbiekben is szívesen olvasunk Annáról (remélhetőleg csupa örömteli dolgot) a Crescendo keretein belül.

Oh my goodness! Impressive article dude! Thank you so much, However I am having troubles with your RSS.<br>
<br>

I don't understand the reason why I am unable to join it.<br>
<br>

<br>
<br>

Is there anyone else having similar RSS problems? Anybody who knows the answer will <br>
<br>

you kindly respond? Thanks!!<br>
<br>

<br>
<br>

Look at my website ... <a href="http://www.gta.my/?p=2520">rieker outlet store</a>

I was suggested this web site by my cousin. I'm not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about <br>
<br>

my difficulty. You are wonderful! Thanks!<br>
<br>

<br>
<br>

My web page - Isabel Marant Scarpe Saldi Online - http://MYSUNWIND.COM/index.php?option=com_content&view=article&id=195

Hi to every body, it's my first visit of this web site; this webpage includes amazing and truly good <br>
<br>

data in favor of visitors.<br>
<br>

<br>
<br>

Here is my site - <a href="https://allnewsonline134862444.wordpress.com/?p=9">Golden Goose Canvas</a>

Köszönettel tartozom, hogy megosztottad gondolataid. Az írásod olvasva sikerült megoldást és elfogadást találnom problémra.Úgy érzem, hogy minden apró kis rezdülésnek az életben oka van. Örülök, hogy megtaláltátok az elfogadás kulcsát. Biztos vagyok benne, hogy sok embernek segítséget fog nyújtani...

Köszönöm Istennek, hogy meghallgatta imáinkat.

Thanks designed for sharing such a nice opinion, post is nice, thats why i have read <br>
<br>

it fully<br>
<br>

<br>
<br>

Also visit my web blog ... <a href="http://thecleaningteam.com.au/?p=1470">Isabel Marant Sneakers España</a>

Howdy! This blog post could not be written much <br>
<br>

better! Going through this post reminds me of my previous roommate!<br>
<br>

He constantly kept preaching about this. I am going to forward this information to him.<br>
<br>

Fairly certain he'll have a good read. Thanks for sharing!<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

Feel free to visit my web page; <a href="https://catalogooutlet602759050.wordpress.com/?p=11">Golden Goose Francy Damen Outlet</a>

Just desire to say your article is as astounding. The clearness in your <br>
<br>

submit is simply spectacular and i can suppose you are a professional in this subject.<br>
<br>

Fine along with your permission let me to grasp your RSS <br>
<br>

feed to keep updated with impending post. Thanks a million and please carry on the gratifying work.<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

Also visit my blog <a href="http://ENISEYBUS.RU/index.php?option=com_content&view=article&id=90">Golden Goose B/W Edt Herren Sale</a>

Gratulálok a babához, jobbulást neki, nektek meg kitartást!

Soha nem felejtem el azt a napot, amikor Anna született, olyan mély érzelmi hullámokat jártunk be, hogy valahányszor visszagondolok rá, beleborzadok, hogy min mehettetek keresztül. Még most is hallom a kétségbeesett hangodat, amikor magyarázod, hogy mi történik, hogy sírsz, éreztem, hogy nagyon félsz. Életem legsötétebb óráját éltem át, semmi mást nem tudtam csinálni, csak imádkoztam. Nagyon féltem a hívástól, úgy tűnt, az idő megállt. Aztán megszólalt a telefon, és csak annyit mondtál SIKERÜLT! Van-e ennél szebb szó? Kitört belőlem a felgyűlt feszültség, zokogtam, és csak azt hajtogattam, ISTENEM, KÖSZÖNÖM!

Great delivery. Outstanding arguments. Keep up the great effort.<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

my website :: <a href="http://la-vision.fr/?p=343">Golden Goose 2.12 Neue</a>

Hello, its fastidious paragraph regarding media print, we all be familiar with media is a enormous source of facts.<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

Also visit my page :: Golden Goose Superstar Damen Outlet - https://demarcaoutlethombre64767469.wordpress.com/?p=9

Excellent post. Keep posting such kind of information on your site.<br>
<br>

Im really impressed by your blog.<br>
<br>

Hey there, You've done an excellent job. I'll <br>
<br>

definitely digg it and individually recommend to my friends.<br>
<br>

<br>
<br>

I am confident they will be benefited from this site.<br>
<br>

<br>
<br>

Here is my page :: Rieker Women's Shoes sale - http://refsgard.dk/?p=1447

Hello, i read your blog occasionally and i own a similar one and i <br>
<br>

was just curious if you get a lot of spam comments? If so how do you stop it, <br>
<br>

any plugin or anything you can advise? I get so much lately it's driving me crazy so any support is very much <br>
<br>

appreciated.<br>
<br>

<br>
<br>

My blog - <a href="http://stanzadelsalerieti.com/?p=18850">Sandalias Isabel Marant Rebajas</a>

Greetings from Los angeles! I'm bored to death at <br>
<br>

work so I decided to browse your site on my iphone during lunch break.<br>
<br>

I enjoy the information you present here and can't wait to <br>
<br>

take a look when I get home. I'm amazed at how quick your blog <br>
<br>

loaded on my mobile .. I'm not even using WIFI, just 3G ..<br>
<br>

Anyways, excellent blog!<br>
<br>

<br>
<br>

My web page ... rieker outlet store - http://nicotex.vn/?p=3203

Hi colleagues, good paragraph and good arguments commented here, I am genuinely enjoying by <br>
<br>

these.<br>
<br>

<br>
<br>

Look at my web-site: <a href="http://www.realmarketing.org/?p=2098">Golden Goose Running Online</a>

Hello there! I could have sworn I've been to this website before but after reading through some of the <br>
<br>

post I realized it's new to me. Anyways, I'm definitely happy <br>
<br>

I found it and I'll be bookmarking and checking back frequently!<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

My weblog: Salvatore Ferragamo Bags London Sale - http://www.studiorekontasrl.it/?p=550

Appreciate the recommendation. Let me try it <br>
<br>

out.<br>
<br>

<br>
<br>

Feel free to surf to my web-site; <a href="https://bestsitestoshoponline723573141.wordpress.com/?p=9">Golden Goose Slide Damen Outlet</a>

Amazing! Its in fact amazing paragraph, I have got much clear <br>
<br>

idea concerning from this piece of writing.<br>
<br>

<br>
<br>

my web site :: Salvatore Ferragamo Boots Sale UK - <br>
<br>

https://shopoutlet215260191.wordpress.com/?p=11

I've been browsing online more than 2 hours today, yet <br>
<br>

I never found any interesting article like yours. It's pretty worth enough for me.<br>
<br>

In my view, if all webmasters and bloggers made good content as you <br>
<br>

did, the web will be much more useful than ever <br>
<br>

before.<br>
<br>

<br>
<br>

Feel free to surf to my blog: Isabel Marant Outlet Barcelona - http://www.keqonline.com/?p=1159

I constantly emailed this website post page to all my friends, since if like to read <br>
<br>

it afterward my links will too.<br>
<br>

<br>
<br>

Here is my webpage Golden Goose Tennis Online - https://outletonlinemarcas865954496.wordpress.com/?p=9

I enjoy what you guys are up too. This type of clever work and reporting!<br>
<br>

Keep up the amazing works guys I've added you guys to my <br>
<br>

own blogroll.<br>
<br>

<br>
<br>

Check out my site - <a href="http://mizuran1983.blogginger.com/?p=3">Golden Goose Beige Online</a>

Excellent post. I used to be checking constantly this <br>
<br>

weblog and I am impressed! Very useful information particularly <br>
<br>

the final section :) I take care of such info a lot.<br>
<br>

<br>
<br>

I used to be seeking this particular info for a <br>
<br>

long time. Thanks and good luck.<br>
<br>

<br>
<br>

Here is my web-site Golden Goose Old School 2017 - https://botasdemarcaoutlet387897335.wordpress.com/?p=9

Zsolt Zsolt, munkaidőben kell ilyen olvasmányt küldeni? Nyelem a könnyeimet...

R E S P E C T

Good post. I absolutely love this website. Keep it up!<br>
<br>

<br>
<br>

Also visit my page: <a href="http://julioysilviapazfoto.com/index.php?option=com_content&view=article... Ferragamo Mens Shoes Online UK</a>

Howdy! This post couldn't be written any better! Reading through this post reminds <br>
<br>

me of my previous room mate! He always kept chatting about this.<br>
<br>

I will forward this write-up to him. Fairly certain he will have a good read.<br>
<br>

Thanks for sharing!<br>
<br>

<br>
<br>

My site :: Salvatore Ferragamo Flats Sale UK - http://www.officinacrobatica.it/?p=497

Wonderful beat ! I would like to apprentice while you amend your web <br>
<br>

site, how can i subscribe for a blog site? The account aided me a acceptable deal.<br>
<br>

I had been a little bit acquainted of this your broadcast provided bright clear concept<br>
<br>

<br>
<br>

my webpage; Golden Goose Starter Damen Sale - http://xn--12cn7axempwg0b4b0gb4ag3d6g2bwgrar.com/index.php?option=com_co...

Why visitors still use to read news papers when in this <br>
<br>

technological globe all is available on web?<br>
<br>

<br>
<br>

Feel free to visit my web page; <a href="http://www.lane24.no/?p=22849">Rieker Women's Shoes sale</a>

I constantly spent my half an hour to read this web site's articles <br>
<br>

or reviews every day along with a mug of coffee.<br>
<br>

<br>
<br>

Also visit my page :: Golden Goose 2.12 Sale - https://shopsforsale175342828.wordpress.com/?p=9

Mindig is tudtam, hogy a pszichológus is külön állatfajta, ez esetben nem feltétlenül a szó negatív értelmében értve... Nem elég, hogy végigcsináltátok ezt a nem könnyű /bár a szívbetegség fajtájából adódóan szerencsére korai gyógyulást hozó/ pár hetet, de mindezt önelemzéssel töltve... hát nem piskóta.
Köszönöm, hogy leírtad, érdekes volt. Ha vannak konkrét javalataid, hogyan lehetne ezt az időszakot számotokra, szülők számára könnyebbé tenni, főleg, ha mint pszichológus ebben aktív szerepet is hajlandó lennél vállalni, kérlek ne habozz felvenni velem a kontaktust. Engedelmeddel ezt a hozzászólásomat kiteszem a "Szívbetegen született a gyerekem!" fórumra is. A további együttműködés reményében, tisztelettel: A GOKI egy dolgozója(A nevem nem megadásával egyébként nem sötét üzelmeimet szándékozom leplezni, mindössze nem tartanám etikusnak kollegáimmal szemben a használatát /önreklámozásnak tűnhetne, ami távol áll céljaimtól/)

A buddhisták szerint minden nehézség azért van az életünkben, hogy legyűrve őket ellenállóbak legyünk.

Ti egy nagyon nehéz próbát álltatok nemrég ki. Gratulálok!
--
Aries

Just want to say your article is as surprising.<br>
<br>

The clearness in your post is simply spectacular and i can assume you're an expert on this subject.<br>
<br>

Well with your permission let me to grab your <br>
<br>

feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please carry on the rewarding work.<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

Feel free to surf to my blog post :: <a href="https://ameblo.jp/petabtatac1977/entry-12414547139.html">Golden Goose B/W Edt</a>

Do you have a spam issue on this website; I also am a blogger, and I was wanting <br>
<br>

to know your situation; many of us have developed some nice procedures and we are <br>
<br>

looking to trade methods with other folks, please shoot me an e-mail if interested.<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

Look into my weblog :: Günstige Golden Goose Starter - http://ENISEYBUS.RU/index.php?option=com_content&view=article&id=90

Hi there everyone, it's my first pay a quick visit at this web site, and piece of writing is actually fruitful in support of me, keep up posting these types of articles or <br>
<br>

reviews.<br>
<br>

<br>
<br>

Also visit my webpage; <a href="https://ameblo.jp/disneabosoft1970/entry-12414539660.html">Golden Goose Mid Star Herren Sale</a>

Good replies in return of this query with solid arguments and explaining all <br>
<br>

about that.<br>
<br>

<br>
<br>

Here is my web page :: Golden Goose V Star Outlet - https://bolsosdemarcaoutletonline636234331.wordpress.com/?p=9

Kedves Kati és kedves Zsolt!

Döbbenten találtam rátok. Vagyis előbb az iwiwen, utána meg a blogodon. Ugyanis egy éve nem tudunk semmit rólatok, de ez a mi hibánk. Gratulálok nektek, és kívánom, hogy erősek legyetek, és gyógyulást Annának!

Hi i am kavin, its my first occasion to commenting anywhere, when i read this post i thought i could also create comment due to this <br>
<br>

brilliant post.<br>
<br>

<br>
<br>

Look at my site: <a href="http://UITVAARTVERENIGING-JISTRUM.NL/index.php?option=com_content&view=a... Goose 2.12 Women Outlet</a>

My brother suggested I might like this website. He was totally right.<br>
<br>

This publish actually made my day. You can not consider simply how a lot time I had spent for this information! Thank you!<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

Also visit my web site Golden Goose Mid Star Outlet - https://ameblo.jp/earuatdete1981/entry-12414539066.html

This site certainly has all of the information I needed concerning this subject and didn't know who to ask.<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

Also visit my page ... <a href="http://tajalogistic.com/?p=593">cheap Rieker Sandals</a>

It's awesome to pay a quick visit this web site and reading the views of all mates concerning this <br>
<br>

paragraph, while I am also zealous of getting <br>
<br>

experience.<br>
<br>

<br>
<br>

Also visit my web page; rieker sandals 2016 - http://stanzadelsalerieti.com/?p=11502

Sziasztok, végigolvastam a történetet, és sajnos újra átéltem a dolgokat, sirva, mivel az én kislányom is szivbetegen született, és sok műtéten vagyunk túl...az OKI-ba járunk mi is...
DE azóta már elmúlt 9 éves a Claudia, stramm nagy lány lett belőle:))
Ha bármiben tudok segiteni nektek, irjatok..
email: vidry69@t-online.hu
Kitartás, " az eső után mindig szivárvány jön"

Kata

Excellent web site you've got here.. It's difficult to find good quality writing like <br>
<br>

yours these days. I really appreciate individuals <br>
<br>

like you! Take care!!<br>
<br>

<br>
<br>

Feel free to surf to my webpage: <a href="https://productshop122629261.wordpress.com/?p=9">Golden Goose Francy Angebot</a>

Hey there! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog.<br>
<br>

Is it hard to set up your own blog? I'm not very techincal <br>
<br>

but I can figure things out pretty quick. I'm thinking about creating <br>
<br>

my own but I'm not sure where to start. Do you have <br>
<br>

any tips or suggestions? Thank you<br>
<br>

<br>
<br>

Feel free to surf to my page - <a href="https://onlinepaymentonline391910348.wordpress.com/?p=9">Golden Goose V Star Outlet</a>

I'm really impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog.<br>
<br>

Is this a paid theme or did you modify it yourself?<br>
<br>

Either way keep up the excellent quality writing,<br>
<br>

it's rare to see a great blog like this one these days.<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

Also visit my blog :: <a href="http://rialhouse.ru/index.php?option=com_content&view=article&id=170">Go... Goose V Star Günstige</a>

Nagy nap volt a tegnapi: hazavittük a csöppséget. Közel egy hónap telt el azóta, hogy megszületett; azóta járt már inkubátorban, műtőben, intenzíven, lábadozóban. Az összes lehetséges helyen megszúrták már, katéterezték, vágták, lélegeztették, annyi mindent míveltek el apró testén, amennyi egy emberöltőre is sok volna.

A zárójelentés terjedelme egy szerényebb méretű regény kéziratához fogható, a benne fellelhető latin szavak sokasága pedig földi halandók számára értelmezhetetlenné teszi az elmúlt hetek történéseit.

Még nem is fogtuk fel, hogy gyermekünk van, rácsok nélkül, nővérek nélkül, orvosok nélkül. Gyermekünk van nappal, és ami fontosabb, gyermekünk van éjszaka!

Neki is különös lehet a változás: a folytonosan zümmögő gépek helyett Dead Can Dance duruzsol, a neonvilágítás helyett pedig éjjeli lámpa fényénél cummogja be a tápot.

Köszönjük a szép, bátorító szavakat, a segítő gondolatokat! Megérkeztünk.

For latest information you have to visit web and on the <br>
<br>

web I found this site as a best web site for most up-to-date updates.<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

Feel free to visit my web-site; <a href="http://apifenua.com/index.php?option=com_content&view=article&id=74">Sal... Ferragamo Special Edition Belts 2016 Online</a>

Hi there are using Wordpress for your blog platform?<br>
<br>

I'm new to the blog world but I'm trying to get started <br>
<br>

and create my own. Do you need any html coding expertise to make your own blog?<br>
<br>

Any help would be greatly appreciated!<br>
<br>

<br>
<br>

Here is my web page Golden Goose Starter Herren Sale - https://onsale388161504.wordpress.com/?p=11

I every time used to study paragraph in news papers but now as <br>
<br>

I am a user of web so from now I am using net for articles, thanks to web.<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

Check out my homepage <a href="http://new.rostek.cl/?p=1807">Salvatore Ferragamo Classic London Sale</a>

I was recommended this website by my cousin. I am not sure whether this <br>
<br>

post is written by him as nobody else know such detailed about <br>
<br>

my problem. You're amazing! Thanks!<br>
<br>

<br>
<br>

Also visit my blog post: Golden Goose Herren Sale - https://clothsaleonline470901430.wordpress.com/?p=9

Hey would you mind letting me know which web host you're utilizing?<br>
<br>

I've loaded your blog in 3 different browsers and I must say <br>
<br>

this blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a <br>
<br>

good hosting provider at a fair price? Cheers, I appreciate it!<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

my site Sandalias Isabel Marant Madrid - http://TULUNPAMYTNIKI.RU/index.php?option=com_content&view=article&id=254

Kedves Zsolt!A konnyekig meghatott a tortenet.Imaban kerem Isten aldasat az egesz kedves csaladodra,es hogy mindnyajan ott legyetek a megigert uj vilagban,aholIsten a Krisztusa altal minden konnyet letorol.

Kedves Zsolt!

Hasonló volt a mi sorsunk is, hasonló érzéseket éltünk meg 5 évvel ezelőtt. Az én kisfiam is nagyértranzpozícióval született. 14 naposan műtötték szintén a Gottsegenben. 1 évig szedtünk gyógyszereket, azóta semmit. Évente járunk kontrollra, és mindig csak jókat mondanak Ákosról.
Nagyon keveset beteg, nagyon-nagyon eleven, nagy a mozgásigénye, és sehol nem hiszik el, hogy milyen műtéten ment keresztül.
Úgy hogy csak kitartás, és sok-sok boldogságot kívánok!
VIKI

Post writing is also a fun, if you know then you can write otherwise it is <br>
<br>

complicated to write.<br>
<br>

<br>
<br>

My homepage - <a href="https://saleinshop292719583.wordpress.com/?p=11">Golden Goose Slide Damen Outlet</a>

I like reading an article that can make people think. Also,<br>
<br>

thanks for permitting me to comment!<br>
<br>

<br>
<br>

Here is my blog post; Rieker Sabot - http://www.euroconf.ro/?p=5903

I don't know if it's just me or if perhaps everyone else <br>
<br>

experiencing problems with your site. It looks like some of the text in your content <br>
<br>

are running off the screen. Can someone else <br>
<br>

please comment and let me know if this is happening to them as well?<br>
<br>

This could be a issue with my browser because I've <br>
<br>

had this happen previously. Appreciate it<br>
<br>

<br>
<br>

Also visit my page :: <a href="https://upto50offsale778854403.wordpress.com/?p=9">Golden Goose 2018 Sale</a>

WOW just what I was searching for. Came here by searching for Golden Goose Superstar <br>
<br>

Günstige - https://outletdeportiva384945788.wordpress.com/?p=11 <br>
<br>

Goose Canvas Herren Sale

I'd like to find out more? I'd want to find <br>
<br>

out some additional information.<br>
<br>

<br>
<br>

Also visit my website; <a href="http://e-pager.com/index.php?option=com_content&view=article&id=342">Golden Goose Ball Star Damen Preis</a>

Újra és újra előjön a csehovi kép:" az emberben legyen minden szép - az arca, a lelke, a ruhája, a gondolalatai." Ez a kép - a testben és lélekben szép két emberről - ez maradt meg számomra esküvőtök éjszakájáról. Úsztatok a boldogságban, s ebben az egymás iránt érzett szerelem mellett nem kevés része volt az örömteli várakozásnak. Aztán végre, az anyai fájdalomban testet öltött a remény. De boldogságotok rövidre szabatott, és jött a nagy döbbenet: Anna beteg.
Együtt dobbant akkor a tietekkel sok szív, s mindenki a maga módján mellétek állt, hogy segítsen.
"Istenem, add vissza e két ember boldogságát, gyógyítsd meg gyermeküket. Túl nehéz a kereszt, amit vállukra tettél, túl ártatlanok azok, akiknek szenvedni kell."
Hisszük, hogy a Magasból küldött segítség, és az orvosi tudomány után a ti nagy akarástok, és a fájdalmon túllépő elszántság, küzdelem segített gyermeketeken.
Gyógyuljon meg ez a gyermek, és ti legyetek boldog szülők! Ezt kívánjuk életetek hátralevő sok-sok esztendejére:
a Kovács család

This is very interesting, You're a very skilled blogger.<br>
<br>

I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your wonderful post.<br>
<br>

Also, I've shared your web site in my social networks!<br>
<br>

<br>
<br>

Feel free to surf to my homepage; <a href="https://ameblo.jp/erbydema1980/entry-12414547007.html">Golden Goose Ltd.Ed Ition</a>

This excellent website definitely has all the <br>
<br>

information and facts I wanted about this subject and <br>
<br>

didn't know who to ask.<br>
<br>

<br>
<br>

Also visit my webpage Golden Goose Superstar Damen - https://productshop122629261.wordpress.com/?p=9

Hello! Do you know if they make any plugins to protect against hackers?<br>
<br>

I'm kinda paranoid about losing everything I've worked hard on. Any <br>
<br>

recommendations?<br>
<br>

<br>
<br>

Feel free to visit my web-site: <a href="https://winterclearancesaleonline230181676.wordpress.com/?p=11">Golden Goose Running Damen 2019</a>

I was recommended this web site through my cousin. I'm now not sure whether or not this <br>
<br>

put up is written by means of him as nobody else recognize such distinct approximately my difficulty.<br>
<br>

<br>
<br>

You're incredible! Thanks!<br>
<br>

<br>
<br>

Take a look at my web page Salvatore Ferragamo Boots Online - http://www.euroconf.ro/?p=6712

Kulcsi, szégyellem, csak most olvastam ezt a bejegyzést, de tulajdonképpen örülök, hogy ha minden igaz, akkor a nehezén már túl vagytok. Azt hiszem, ennyi baj után ez egy igazán boldog Karácsony nektek, kívánom hogy ha lehet, akkor legyen még boldogabb, és ha a betegségből már így kijutott, akkor innentől kezdve nagyon sok egészséget a kicsinek és egész családnak. Minden jót és szépet nektek!

Nice blog here! Also your web site loads up very fast!<br>
<br>

What host are you using? Can I get your affiliate link to your host?<br>
<br>

I wish my web site loaded up as quickly as yours lol<br>
<br>

<br>
<br>

my webpage - <a href="https://upto50offsale778854403.wordpress.com/?p=9">Golden Goose Running Damen 2019</a>

Magnificent beat ! I wish to apprentice while you <br>
<br>

amend your web site, how can i subscribe for a <br>
<br>

weblog website? The account aided me a applicable deal.<br>
<br>

I were a little bit acquainted of this your broadcast offered vibrant transparent idea<br>
<br>

<br>
<br>

my webpage :: Golden Goose Mid Star Online - https://catalogooutlet602759050.wordpress.com/?p=11

Hello just wanted to give you a quick heads up.<br>
<br>

The words in your content seem to be running off the screen in Internet explorer.<br>
<br>

<br>
<br>

I'm not sure if this is a formatting issue or something to do <br>
<br>

with web browser compatibility but I figured I'd post to let you know.<br>
<br>

The layout look great though! Hope you get the problem fixed soon. Cheers<br>
<br>

<br>
<br>

my web page: <a href="https://ameblo.jp/westopare1979/entry-12414538975.html">Golden Goose Starter Damen Sale</a>

Hi, this weekend is good designed for me, as this occasion i am reading this wonderful informative piece of writing here at my residence.<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

Feel free to visit my blog :: Golden Goose <br>
<br>

Mid Star - https://shopsforsale175342828.wordpress.com/?p=9

Kedves Kati és Zsolt!

Kicsit megsemmisültem, mire elolvastam a veletek történteket. Láttam a fotókat az iwiw-en, és éppen gratulálni szerettem volna a kis jövevényhez, aztán eljutottam erre az oldalra, és végigolvastam.
Nehéz volt, többszörösen letaglózott most, hogy én is gyermeket várok.
Tudom, hogy a szeretet, ami benneteket összetart, van olyan erős, hogy szembenézzetek a történtekkel, és elfeledtessétek Annával ott mélyen ezeket az éményeket.
Bízom benne, hogy teljesen rendbejön, és az öröm, amit egymásnak adni tudtok, mindenért kárpótol majd.

Nagyon szurkolok nektek!

Helga

You really make it seem so easy along with your presentation but I to find this topic to be really one thing which I <br>
<br>

feel I might never understand. It sort of feels too complex and extremely extensive for me.<br>
<br>

<br>
<br>

I'm having a look ahead to your subsequent submit, I'll attempt to get the grasp of it!<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

Here is my web site <a href="http://soccacise.de/index.php?option=com_content&view=article&id=339">Cheap Ferragamo Mens Shoes</a>

Kedves Zsolt!

Így ismeretlenül is nagyon gratulálunk a kicsi Annához és kívnunk nektek nagyon boldog életet, különösen Annácskának, hiszen amin Ő élete első egy-két hónapjában már átküzdötte magát, sok felnőtt erejét is meghaladta volna. Hihetetlen életösztön van ezekben a csöppségekben, valahányszor csak rájuk gondolsz, erőt adnak, hogy kitartsunk olyan alkalmakkor, mint amin ti is - remélem - túljutottatok.

Amit a betegség kapcsán a gondolataidról leírtál - még így közel 8 hónap távlatából is - nagyon át tudom érezni és azt hiszem az ilyen "élményeket" soha nem lehet elfelejteni igazán. A mi kisfiúnk is ugyanazzal a feljődési rendellenességgel született, mint Anna, 2006. júniusában és őt is a GOKI-ban műtötték 14 naposan.

Lackó most 7 és fél hónapos, - az előzményeket leszámítva - egészséges és nagyon mozgékony kis manó. Ha ránézek, soha nem az jut eszembe róla, hogy ő beteg, vagy valamiben is más lenne, mint a többi kisbaba. Ha minden jó alakul, tavasszal az utolsó gyógyszert is elhagyhatjuk, utána már csak az évről-évre egyre ritkuló ellenőrzések maradnak...

Sokszor arra gondolok, hogy a lehetséges rossz verziók közül is még ez a rendellenesség a jobbak közé sorolható, hiszen a műtét után teljes értékű életet élhetnek a gyerekek. És valóban csak hálával tudunk mi is gondolni mindazokra az orvosokra és ápolókra, akik segítettek, hogy velünk maradhatott a kisbabánk. Tényleg a csodával határos, amit az orvosok a GOKI-ban nap-mint-nap véghezvisznek.

Reméljük, hogy lassan nálatok is lezárul már életeknek ez a nehéz szakasza és nagyon sok örömötök telik Annácskában!

Lackó és a szülei

Nagyon örülök, hogy jól van gyermeketek!

A GOKI-ban mindenféle esettel találkoztunk, és annak ellenére, hogy valóban mindent megtesznek, ami megtehető, bizony vannak szomorú kimenetelű történetek is.

A nagyműtét előtt kérdeztem Eszter doktornőt, hogy mire számíthatunk, és kértem, hogy mondja meg őszintén, hogy mi lehet a legsúlyosabb kimenetel. Valamiért hallani akartam a teljes igazságot, de Eszter tudta, hogy nem szabad kimondania, hogy most nem azt kell halljuk, mert bíznunk kell, hinnünk kell a pozitív kimenetelben. Hihetetlen érzékkel csöpögtetett belénk reményt, nyoma sem volt az orvosokra jellemző kíméletlen szókimondásnak, és ugyanakkor nem bagatelizálta a dolgot.

Nem így járt el az aneszteziológus, aki tárgyilagosan ismertette a műtét kockázatait, esetleges szövődményeit. Valósággal összeomlottam a felvázolt beavatkozások által keltett sérülések hallatán. Tényleg nem maradt semmim, csak a hit, hogy igenis segít a pozitív gondolat, a sok segítő szándék, melyet szeretteink sugároznak Annánk felé.

Üdv az egész családnak, remélem személyesen is találkozunk majd!

Unquestionably believe that which you said. Your favorite <br>
<br>

justification seemed to be at the net the easiest thing to take into accout of.<br>
<br>

<br>
<br>

I say to you, I certainly get annoyed even as folks think about issues <br>
<br>

that they just do not recognise about. You controlled to hit the <br>
<br>

nail upon the highest as neatly as defined out the entire thing without having side-effects , <br>
<br>

other people could take a signal. Will probably be <br>
<br>

again to get more. Thanks<br>
<br>

<br>
<br>

My site :: <a href="http://soccacise.de/index.php?option=com_content&view=article&id=278">Co... Golden Goose Ball Star Hombre</a>

Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging <br>
<br>

for? you make blogging look easy. The overall look of your site is <br>
<br>

fantastic, as well as the content!<br>
<br>

<br>
<br>

Review my website - <a href="http://www.telescopesky.com/?p=59">Rieker Sabot outlet uk</a>

Hola! I've been reading your weblog for some time now and finally got the courage to go ahead and give you a shout <br>
<br>

out from Austin Tx! Just wanted to say keep up the excellent work!<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

Feel free to visit my webpage; <a href="http://carprotect.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=489">S... Ferragamo Mens Shoes Sale UK</a>

What a stuff of un-ambiguity and preserveness of precious familiarity on the topic of <br>
<br>

unpredicted feelings.<br>
<br>

<br>
<br>

Review my web blog; Cheap Ferragamo Womens Shoes Sale Online - http://162.144.88.140/~flyer/new/?p=72

I was wondering if you ever thought of changing the page layout of your website?<br>
<br>

Its very well written; I love what youve got to say.<br>
<br>

But maybe you could a little more in the way of content so people <br>
<br>

could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or two images.<br>
<br>

Maybe you could space it out better?<br>
<br>

<br>
<br>

my web-site: <a href="http://mandalabuddhist.com/?p=1043">Salvatore Ferragamo Mens Bags Sale</a>

Kedves Zsolt!

Az én Marci fiam most 15 éves, Leuvenben végezték el rajta a 2. switch-műtétet, akkoriban ez még nagy rizikójú, új eljárás volt. (Az első műtét- shunt beültetés - itthon történt, Lozsádi prof vezetésével.) Kezdettől fogva a kardiológiai intézetbe járunk. Egy éves korától "gyógyultnak tekinthető" címkével éltünk.
Évente megjelentünk a szokásos ellenőrző vizsgálaton, ahol Oprea Valéria doktornő mindig elmondta, hogy minden rendben, jövőre találkozunk ugyanitt.
Tegnap voltunk az éves kontrollon, és már az ekg-nál elakadtunk, Oprea doktornő sokáig nézegette, és összehasonlította ez előző évek termésével a papírcsíkot... Az echo után (túl) röviden összegezte a diagnózist: aorta tágulás kezdődött Marcinál, a növekedés okozta terhelésre reagál így, tehát mostantól semmi tartós fizikai terhelés nem jó!
Kérdeztem a távolabbi kilátásokról: most előjegyzést kérnek MR vizsgálatra, és az eredmény tükrében meglátjuk mi lesz, lehet, hogy majd egyszer billentyűt kell beépíteni.
Ennyi dióhéjban a történet, most majd próbálok utánaolvasni, mi is történik azokkal a switch műtétes gyerekekkel, akik Marcival együtt beléptek a kamaszkorba...
Szerencsére a fiam (látszólag) nem vette a SZÍVÉRE a történteket, nem úgy, mint én.
Ti tudtok-e valamit a távolabbi kilátásokról, kaptatok-e erről bővebb tájékoztatást, mint mi?
Üdv, és egészséget,
Éva

The other day, while I was at work, my cousin stole my iPad <br>
<br>

and tested to see if it can survive a 25 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now broken and she has 83 views.<br>
<br>

I know this is entirely off topic but I had to share it with someone!<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

My blog post :: <a href="https://ameblo.jp/dinosita1971/entry-12414546855.html">Golden Goose Haus Herren</a>

I do trust all the ideas you have offered to <br>
<br>

your post. They are very convincing and can definitely work.<br>
<br>

Nonetheless, the posts are too brief for starters.<br>
<br>

<br>
<br>

May just you please lengthen them a little from next time?<br>
<br>

<br>
<br>

Thank you for the post.<br>
<br>

<br>
<br>

Also visit my page - Cheap Ferragamo Mens Shoes - http://tecno77.net/index.php?option=com_content&view=article&id=607

I'm amazed, I must say. Seldom do I encounter a blog that's both <br>
<br>

educative and entertaining, and let me tell you, you've hit the nail on the head.<br>
<br>

The problem is an issue that not enough men and women are speaking intelligently about.<br>
<br>

I'm very happy that I came across this in my hunt for something regarding this.<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

My weblog Salvatore Ferragamo Boots Online Sale - http://centralviewresidence.com/index.php?option=com_content&view=articl...

Hi! I've been reading your site for some time now and finally <br>
<br>

got the courage to go ahead and give you a shout out from Dallas <br>
<br>

Tx! Just wanted to tell you keep up the great work!<br>
<br>

<br>
<br>

my page :: <a href="http://www.cascades-golf.com/?p=722">Salvatore Ferragamo Womens Belts Online UK</a>

Yes! Finally someone writes about cheap wholesale <br>
<br>

Rieker Women's Shoes - http://refsgard.dk/?p=1449 Sandals.

Excellent blog! Do you have any tips for aspiring writers?<br>
<br>

I'm hoping to start my own site soon but I'm a little lost on everything.<br>
<br>

Would you recommend starting with a free platform like Wordpress or go for a <br>
<br>

paid option? There are so many choices out there that I'm totally overwhelmed ..<br>
<br>

Any ideas? Appreciate it!<br>
<br>

<br>
<br>

My site ... <a href="http://SALVADORMORALES.COM/index.php?option=com_content&view=article&id=... Mens Wallet Sale Online</a>

Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as <br>
<br>

though you relied on the video to make your point.<br>
<br>

You definitely know what youre talking about, why throw away your <br>
<br>

intelligence on just posting videos to your blog when you could be giving us <br>
<br>

something enlightening to read?<br>
<br>

<br>
<br>

Also visit my web-site - <a href="https://winterclearancesaleonline230181676.wordpress.com/?p=11">Golden Goose Tenthstar Herren</a>

I'm impressed, I have to admit. Rarely do <br>
<br>

I come across a blog that's both educative and interesting, and without a doubt, you have hit the nail on the head.<br>
<br>

The problem is something which not enough men and women are speaking intelligently about.<br>
<br>

<br>
<br>

I am very happy I stumbled across this in my hunt for something regarding this.<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

Feel free to surf to my web site; Golden Goose B/W Edt - https://onlinesaleusa53047277.wordpress.com/?p=9

Heya this is kind of of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors <br>
<br>

or if you have to manually code with HTML. I'm starting a blog soon but have no coding knowledge so I wanted to get advice from someone with experience.<br>
<br>

Any help would be enormously appreciated!<br>
<br>

<br>
<br>

My blog post :: Golden Goose Slide Herren - https://onlineoderonline715713635.wordpress.com/?p=9

I always used to study paragraph in news papers but now as I am a user of net therefore from now I am using net for articles or reviews, thanks <br>
<br>

to web.<br>
<br>

<br>
<br>

Also visit my webpage ... <a href="http://prismmusic.org/?p=9187">Salvatore Ferragamo Bags London Sale</a>

Kedves Éva, annyira elfelejtettük ezt az egészet, évente kétszer megyünk kontrollra, olyankor ott a rettenet a gyomrunkban... mindeddig megnyugtató választ kaptunk Anna helyzetére vonatkozóan.
Az orvosok szerint nincs melléktünet, és nagyon bízunk benne, hogy ez a későbbi fejlődés során is így marad.

Barát Kati mondta a Kedvesnek, hogy készült egy kutatás szívműtéten átesett gyermekekkel, melyben azt vizsgálták, hogy később kihatott-e a személyiségfejlődésükre a trauma, amin át kellett menniük. Nagyon jó lenne hozzájutni ehhez a kutatáshoz, mindeddig még nem jött össze...

Távolabbi kilátásokról nem kaptunk bővebb tájékoztatást, mert gondolom nem akartak riogatni, és nagyon változó lehet, hogy kinek hogy reagál a szervezete a növekedésre.

Szorítunk Nektek, kérlek írj e-mailt, hogy tartsuk a kapcsolatot!
Üdv, és köszi, hogy írtál!
kulcsi.

Kedves Kulcsi,

Amitől nagyon féltem, az most itt van. Pénteken felhívtam Marcus kezelőorvosát a kardiol intézetben. A doktornő közölte velem, hogy anyuka, az aorta tágulat nagysága műtéti indikációt jelez, műtét lesz. Ugye tudja,
váró lista van, kb. félév-hármnegyed év, mire sorra kerülnek.

Mégis milyen műtét lesz? kérdeztem.- Billentyű csere, nagymotoros műtét.Mi a teeendőm? - Semmi különös anyuka, csak a szokásos, nem szabad fizikailag terhelni.És most...bemenjek? - Nem szükséges, majd kiértesítjük. -De..én most nem is tudom összeszedni a gondolataimat...-Nem jó hír anyuka, tudom, de ez van. -
Ennyi volt a beszélgetésünk.
A doktornő sajnos így kommunikál mindenkivel, kezdettől fogva.
Marci apjának az egyik kolléganője szintén sorstárs, hasonló korú fia van, ő nem komplex nagyércserével született, mint Marci, hanem un. Fallot-tetralógiával, és ugyanígy aorta tágulata lett, ő éppen most van túl a műtéten kb 3-4 hete, hálistennek elég jól van, de a távolabbi kilátásokat illetően az orvosok szűkszavúak, illetve széttárják a kezüket, mondván, ez az első generáció, akiket meg tudnak már menteni, de hogy
milyenek az életkilátásaik, azt nem tudják megjósolni...
Én nem akartam közölni rögtön Marcussal ezt a hírt, hiszen még én sem fogom fel teljességében, de az apja már aznap este beszélt a fiunkkal, mondván, hogy úgysem bírjuk magunkban tartani, és jobb túlesni rajta,
Marci úgyis tudatában van a betegségének. Édes fiacskám halál nyugodtan fogadta a hírt, "mit lehet tenni, ez van" mondta.Azt tervezzük most, hogy kiküldjük Marci leleteit Leuvenbe, ahol 9 hónapos korában végezték rajta el a switch műtétet, hogy adjanak véleményt, valóban szükség van-e műtétre, és exem kolléganőjéhez hasonlóan mi is megkeresünk egy orvosnőt az érsebészeti intézetben is - ők amúgy állítólag az országos kardiológiai intézettel rivalizálnak.Exem szerint még ne vegyük biztosra, hogy muszáj most műteni, hiszen az mri-t végző orvos úgy értékelte az eredményt, hogy nem rossz ez, és szerinte nem lesz szükség semmilyen beavatkozásra. Ha viszont most  egybehangzóak lesznek a vélemények a műtétet illetően, akkor nincs mit tenni. Vagyis csak annyit lehet majd gondolom, hogy Marcust fel kell erősíteni. Nagyon sovány most, és persze ugyanúgy hiányzott már a 2. iskolai napon, nem tudott felkelni megint, mint az előző félévben.Még annyit, hogy az orvosok azt mondták még a másik fiú műtétjét követően, hogy márcsak azért sem tudnak végleges javulást ígérni, mert a billentyűnél meszesedés léphet fel... Utána fogok nézni persze a billentyű műtétnek a neten.Vigyázzatok magatokra,Éva

Kedves Éva! Felzaklattak soraid. Kati is elolvasta, és nem tértünk magunkhoz két napig. Nagyon sajnálom, hogy ilyen komplikációk adódtak, bízom benne, hogy minden rendben lesz!

A minap tette fel gyerekes séta közben az egyik barátunk a klasszikus kérdést: És akkor most tényleg minden rendben van? Terhelhető meg minden? Nincs mellékhatás?

Lazán válaszolgattam, és látszólag tárgyilagosan, érzelemmentesen vázoltam fel, hogy mit is jelent a motoros szívműtét, közben ügyelve arra, hogy Anna véletlenül se hallja meg a részleteket. Aztán fokozatosan görcsbe rándult a gyomrom, és azóta is remeg. Utólag beszélve Katival, Ő is ugyanezt éli át: egyszerűen nem tudjuk magunktól elűzni a rettegést, h. a problémamentes folytatás csak egy ideiglenes ajándék, semmi több.

Valójában nem tudom, hogy így van-e, és azt hiszem, hogy nem is akarom  senkinek sem bizonygatni, hogy tényleg nincs mellékhatás. Mert valahányszor a műtétekről mesélek, és a végén forgatókönyvszerűen elhangzik ez a kérdés, muszáj rávágjam, hogy mosmtár minden a legnagyobb rendben, és hivatkozom a kontrolleredményekre. Muszáj rávágnom, mert előtte olyan hatalmasságokról meséltem, mint a motoros szívműtét, aminek rettenete még ott vibrál bennem, és ezt ellenpontozni kell!

Megint a Kedves mondott egy csodásat aznap este: hamarosan eljön a nap, amikor Annának többet kell mondanunk arról, hogy mi is történt Vele. Közösségbe kerül, a gyerekek látni fogják, esetleg visszahallja majd valakitől, akinek jószándéktól vezérelten a szülei mesélték el, hogy mit élt át Anna. Akkor felmerülhet benne, hogy nekem nem egészséges a szívem? Azon vívódom nap mint nap, hogy mit válaszoljak erre a kérdésre. - mondta Kati, majd így folytatta - mostmár tudom a választ: mindenkinél erősebb szíved van, hiszen megküzdöttél ezzel a betegséggel, és még erősebbé vált ezáltal.

Erre gondolj kedves Éva, ha görcsbe rándít a rettegés: Marcidnak mindenkinél erősebb szíve van, és nincs az a motoros szívműtét, mellyel ne tudna megbírkózni az összes járulékos beavatkozással együtt! Szorítunk Nektek. kulcsi.

Kedves Kulcsi,

igen, így próbálom a rettenetet elhessegetni, mantraként bizonygatom magamban: Marci erős, a szíve is erős, élni akar! De hullámokban tör rám a kishitűség, a csüggedés, a hányingerkeltő fizikai rosszullét az elképzelt jövőképtől.

Ami a konkrét tennivalókat illeti, éppen holnap megyünk beszélni O. doktornővel. Exem is sok magyar ny. cikken rágta át magát, angol nyelvűekkel is próbálkozunk, legalább kivonat szinten megtudni, hogyan vélekedik ma a nyugati szívsebészet gyerekeink jövőbeni esélyeiről.

Marci előtt kizárólag pozitívan beszélünk általában is az orvosokról, gyógyászatról, isten őrizz, hogy megrendüljön a bizalma! Őt amúgy láthatóan nem foglalkoztatja a műtét gondolata, talán nem nagyon szorong emiatt, legalábbis én nem tapasztalom ezt nála, bár ki tudja? Rendkívül zárkózott, ami az érzelmi életét illeti.

Marcus sajnos aspergeres (nagyon leegyszerűsítve: értelmes autista), így az átlagtól eltérően reagál az ingerekre, a fájdalomküszöbe is más, hol nem érez fájdalmat, amikor más már ordít, hol meg apró sérülések is nagyoibb szenvedést okoznak. Ilyen szempontból is másképp fog zajlani nála a műtét és a lábadozás, és sajnos másként hatnak nála a fájdalomcsillapító szerek is, nagyobb a rizikó...Arról nem is beszélve, hogy eleve már attól is szenved, ha hozzáérnek, és egy egyszerű vérvételhez is több ember kell, hogy lefogja.

Most a legfontosabb, hogy a szervezetét felerősítsük, egy homeopátiás orvosnő fog ebben segíteni, alkati szerrel, vitaminokkal-táplálék kiegészítőkkel, 2-3 éve ugyanis Marci igen sovány, hirtelen nyúlt nagyot, elhagyta már a 185 centit is.

Kulcsi, köszönöm az együttérzéseteket, szorítsatok nekünk továbbra is! Jelentkezem nemsokára, megírom, mi történt a megbeszélésen!

Éva

 

 

Kedves Éva! Közel négy év telt el azóta, hogy írtál. Mi van Veletek? Hogy van Marcus? Kérlek jelezz vissza! Üdv, Kulcsi.

Kedves Kulcsi,

újabb 3 év elteltével olvasom csak a kérdésedet...

Csak dióhéjban összefoglalva: Marcinak 17 éves korában kilátásba helyztek egy újabb műtétet rövid időn belül, ennek szükségességét mi, a szülei vitattuk a doktornővel szemben,a szegedi gyermekklinikára is leutaztunk másik diagnózisért.

Közben Marci betöltötte A 18-at, és átkerült a GOKI-ban a felnőtt osztályra, dr Temesvári Andráshoz. Ő csak mosolygott O. doktornő műtéti lelkesedésén, és mondta, egyelőre semmi okát nem látja semmiféle beavatkozásnak, elég, ha évente járunk ellenőrzésre.

Marci betöltötte idén a 24-et, most fordult a kocka. Orvosa közölte, hogy az aorta tágulata kb. 3 év múlva eléri azt a mértéket, amikor muszáj lesz megműteni. 

 Marci apja megint kételkedik a műtét szükségességében, illetve bizakodik, hátha megáll a tágulás. Bizonytalanok vagyunk afelől is, nem lenne-e jobb kezekben a fiunk a városmajori klinikán? Ezen sajnos Marci előtt is vitatkoztunk, amire a fiunk teljesen kiborult, mondván, hogy ő 100 %-ig megbízik T. doktor úrban, és utál minket azért, amiért folyton alá akarjuk ásni az ő nyugalmát. 

T.A. doktortól mindenesetre most fogok kérni időpontot egy négyszemközti beszélgetésre, hogy feltehessem a kérdéseimet, mert semmiféle konkrét tájékoztatást nem kaptunk a nyomasztóan közelgő műtéttel kapcsolatban.

Közben próbálok majd valahogy Városmajorrral is kapcsolatot találni. Leuvennel is fel kell venni a kapcsolatot levélben (ott műtötték Marcit 9 hónapos korában), gondolom már csak az utánkövetés miatt is foglalkoznak majd a problémánkkal, és tájékoztatnak a várható kilátásokról. 

Marci most nyugodtnak látszik, nem nagyon foglalkozik azzal, mi lesz 3 év múlva, egyébként is fatalista.

Én nem vagyok túl nyugodt, gyűjtöm a lelkierőt, és a kérdéseimet az orvosokhoz.

Ti hogy vagytok?

Várom válaszodat,

Éva

 

 

 

 

Kedves Éva! Köszönöm, hogy írtál! Újraolvastam a több éves ritmusba tagolt beszélgetésünket. Az előző beszámolód függőben maradt. Azt írtad, hogy motoros műtétet javasoltak.

A doktornő közölte velem, hogy anyuka, az aorta tágulat nagysága műtéti indikációt jelez, műtét lesz. Ugye tudja, váró lista van, kb. félév-hármnegyed év, mire sorra kerülnek.

Ezekszerint hét év telt el azóta, és nem kellett műteni? Akkor a most jelzett 3 év is lehet, hogy akár több lehet?

Mi is járunk éves kontrollra Czeilinger Zsolt szívdokihoz, és minden évben megnyugtattak. Anna 11 éves, egészséges, lovas csajszi. 

Írd meg kérlek a fejleményeket!

Üdv, Kulcsi.

Kedves Kulcsi,

de jó, hogy Anna jól van, ez csodálatos! Gondolom, most akkor ti is hátradőlve élvezitek, hogy az időnkénti ellenőrzésen túl nincs semmi teendő szív ügyben, Anna ugyanúgy élhet, mint bármelyik kortársa...

Marci sajnos nem sportolt soha, bár 15 éves koráig egy ideig gyógyúszásra, aztán gyógytesire járt, de a középiskolában megszűntek eme lehetőségek, és az újakat elutasította. Mondjuk gyalogolni szeret, amig a nagymamája bírta, nagyon sokat kirándultak, hegyet másztak, mostanra maradt az országjárás, városról városra járás busszal, vonattal, hol egyedül, hol a szintén közlekedés mániás haverokkal. 18 éves kora óta rokkant járadékos és saját jogú családi pótlékot is kap, amihez jár a 90 %-os utazási kedvezmény, ezt hála Istennek most hosszabbították meg újabb 5 évre.

Jelenleg állásban van, a Nemadomfel Alapítvány kávézójában alkalmazzák "tapasztalati szakértőként" napi 4 órában, december 31-ig. Hogy utána mi lesz, meghosszabbítják-e a szerződését, még nem tudni, de van rá remény, mert a főnöke ragaszkodik hozzá, hogy megmaradhasson a csapatban, mivel szerinte Marci árasztja magából a vidámságot, jókedvet, mindig pezseg körülötte az élet. És valóban, Marci nagyon eredeti egyéniség lett, sajátos humorral, okos, értelmes, könnyen tanul, igaz csak azt, ami érdekli. Az autizmusa 15 éves koráig tombolt és rombolt, ekkor viszont végigcsináltuk egy autistákat gyógyító holland homeopata orvos protokollját, aminek meredek javulás lett az eredménye.  Marcinak maradtak vissza tünetei, de ezek jó része nem túl zavaró, leginkább csak színezik a személyiségét, bár azért akadnak még kardinális problémák. 

Ami a kérdésedet illeti, igen, Marcit végülis nem kellett műteni, bármennyire is kardoskodott emellett Oprea doktornő. Gyaníthatóan a műtéti statisztikát szerette volna általunk is javítani, vagy nem tudom, mi okból, de dühödten védte az álláspontját, ami tévesnek bizonyult. Nem dörgöltük utóbb az orra alá, pedig lehet, megérdemelte volna. Igaz, értelme nem sok lett volna, a negédes jovialitásán túl végtelenül merev volt, és szakmai gőggel kezelt minket, normális párbeszédről nem is álmodhattunk. 

Szóval most kaptunk újabb 3 év haladékot, ideális esetben még valóban az is megtörténhet (bár én ebben nem tudok annyira hinni), hogy megáll a tágulás vagy lelassul, hiszen Marci már nem növekszik tovább, így is majdnem 190 centi. Mindenesetre ezt is meg kell majd most kérdeznem a kezelőorvosától, milyen esélyek vannak valójában.

Nagyon örülök, hogy megvagytok, jól vagytok, csak az időt lenne jó megállítani!

Meg fogom írni, ha beszéltem már Temesvári Andrással, amúgy bármi érdekel, kérdezz rá nyugodtan, nálam már nem nagyon létezik tabu kérdés...

Baráti ölelés :)

Éva

That is very fascinating, You are a very skilled blogger.<br>
<br>

I have joined your rss feed and stay up for in the hunt for more of your wonderful <br>
<br>

post. Also, I've shared your web site in my social networks<br>
<br>

<br>
<br>

Feel free to surf to my blog: <a href="https://outletmarcasdeportivas996033421.wordpress.com/?p=9">Golden Goose Francy Damen 2017</a>

Superb, what a weblog it is! This weblog presents useful information to us, keep it up.<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

my web-site ... <a href="http://gaunia.com/?p=392">Ferragamo Womens Boots Sale</a>

Great post. I used to be checking continuously this blog <br>
<br>

and I am inspired! Very helpful information particularly the final <br>
<br>

part :) I care for such info much. I used to be seeking this particular <br>
<br>

information for a long time. Thanks and best of luck.<br>
<br>

<br>
<br>

My page; Golden Goose Ball Star Damen Outlet - https://onelineshop118142095.wordpress.com/?p=11

I was able to find good info from your content.<br>
<br>

<br>
<br>

Feel free to surf to my web blog: <a href="https://shopandshoponline949360876.wordpress.com/?p=13">Comprar Sneakers Isabel Marant</a>

What's up i am kavin, its my first time to commenting anyplace, when i read this paragraph i thought i could also make comment due to <br>
<br>

this good article.<br>
<br>

<br>
<br>

Look at my website - <a href="http://sobeet.org.br/index.php?option=com_content&view=article&id=83">Sa... Ferragamo Mens Shoes Sale Online</a>

What's up, I read your blog regularly. Your story-telling style is awesome, <br>
<br>

keep doing what you're doing!<br>
<br>

<br>
<br>

my weblog - <a href="http://quintadovalepalmela.com/?p=1573">rieker outlet store</a>

An impressive share! I've just forwarded this onto a co-worker who has been conducting <br>
<br>

a little research on this. And he in fact bought me lunch simply <br>
<br>

because I discovered it for him... lol. So allow me to reword this....<br>
<br>

Thank YOU for the meal!! But yeah, thanx for spending the <br>
<br>

time to talk about this issue here on your web site.<br>
<br>

<br>
<br>

My web-site; Golden Goose Old School 2017 - https://ameblo.jp/vibnighdisa1978/entry-12414531637.html

Hello just wanted to give you a quick heads up. The words in your <br>
<br>

content seem to be running off the screen in Firefox. I'm <br>
<br>

not sure if this is a formatting issue or something to do with internet <br>
<br>

browser compatibility but I figured I'd post to let you know.<br>
<br>

The design look great though! Hope you get the problem solved soon. Many thanks<br>
<br>

<br>
<br>

Stop by my web blog :: Golden Goose Starland Herren Sale - https://winterclearancesaleonline230181676.wordpress.com/?p=9

This blog was... how do you say it? Relevant!!<br>
<br>

<br>
<br>

Finally I've found something which helped me.<br>
<br>

Cheers!<br>
<br>

<br>
<br>

Feel free to surf to my web page :: <a href="https://outletdeportiva384945788.wordpress.com/?p=9">Golden Goose B/W Edt Herren Günstige</a>

Hi there! I'm at work browsing your blog from my new iphone <br>
<br>

4! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts!<br>
<br>

Carry on the great work!<br>
<br>

<br>
<br>

Feel free to surf to my blog: <a href="https://tuoutlet816442594.wordpress.com/?p=9">Golden Goose Slide Herren Sale</a>

Thanks for sharing your thoughts about Comprar <a href="http://www.fotomelfi.it/?p=461">Botas Isabel Marant Outlet España</a> Marant España.<br>
<br>

Regards

Hello, the whole thing is going sound here and ofcourse every <br>
<br>

one is sharing data, that's genuinely good, keep up writing.<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

Also visit my web-site ... <a href="http://www.psr.ph/?p=34022">Golden Goose Superstar Eu</a>

If some one needs expert view on the topic of blogging then i advise him/her to visit this blog, Keep up the fastidious job.<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

My site; Golden Goose Running Outlet - http://coro.ulagos.cl/index.php?option=com_content&view=article&id=62

If you are going for most excellent contents like me, only pay a visit this website daily <br>
<br>

since it provides quality contents, thanks<br>
<br>

<br>
<br>

Feel free to visit my web page :: <a href="https://ldiscount394166732.wordpress.com/?p=9">Golden Goose Starter Herren Sale</a>

Hi mates, good paragraph and fastidious urging commented <br>
<br>

here, I am actually enjoying by these.<br>
<br>

<br>
<br>

Feel free to visit my weblog Golden Goose Mid Star Online - https://enewsonline626196727.wordpress.com/?p=9

I am actually glad to read this website posts which consists of <br>
<br>

tons of useful facts, thanks for providing such information.<br>
<br>

<br>
<br>

Here is my homepage: <a href="https://whatisshoponline655027908.wordpress.com/?p=11">Golden Goose Ball Star Switzerland</a>

Because the admin of this site is working, no uncertainty very <br>
<br>

soon it will be well-known, due to its quality contents.<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

Review my homepage: Golden Goose Ball Star Herren - https://ameblo.jp/speedovitar1973/entry-12414548043.html

Thanks for the auspicious writeup. It in fact used to be a enjoyment account it.<br>
<br>

Look advanced to far added agreeable from you! However, how could we keep up a correspondence?<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

Take a look at my web page Isabel Marant Sneakers <br>
<br>

Portugal - http://sellhousefastcashnj.com/?p=34189

With havin so much content do you ever run into any problems of plagorism or copyright violation? My blog <br>
<br>

has a lot of completely unique content I've either authored myself or outsourced but <br>
<br>

it seems a lot of it is popping it up all over the internet without my authorization. Do you <br>
<br>

know any ways to help stop content from being stolen? I'd definitely appreciate <br>
<br>

it.<br>
<br>

<br>
<br>

my web blog; <a href="http://wall-fu.co.uk/?p=9602">outlet Rieker Men's shoes</a>

I think the admin of this site is actually working hard for <br>
<br>

his site, for the reason that here every stuff is quality based data.<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

My web page - <a href="https://catalogooutlet602759050.wordpress.com/?p=11">Golden Goose Superstar Günstige</a>

It's a shame you don't have a donate button! I'd certainly donate to this outstanding blog!<br>
<br>

I guess for now i'll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account.<br>
<br>

I look forward to fresh updates and will talk about <br>
<br>

this blog with my Facebook group. Talk soon!<br>
<br>

<br>
<br>

my web site :: Golden Goose Running Damen 2019 <br>
<br>

- https://ameblo.jp/igaganmor1977/entry-12414547968.html

A person essentially help to make significantly posts I'd <br>
<br>

state. This is the very first time I frequented your web page and thus far?<br>
<br>

I surprised with the analysis you made to make this actual put up incredible.<br>
<br>

Excellent job!<br>
<br>

<br>
<br>

Here is my webpage - Golden Goose Starland Neue - https://ameblo.jp/disneabosoft1970/entry-12414539660.html

I have been surfing online greater than 3 hours <br>
<br>

these days, yet I by no means found any fascinating article like yours.<br>
<br>

<br>
<br>

It is beautiful price enough for me. In my view,<br>
<br>

if all web owners and bloggers made excellent content as you did, the web will probably be <br>
<br>

much more helpful than ever before.<br>
<br>

<br>
<br>

Also visit my webpage: <a href="http://ENISEYBUS.RU/index.php?option=com_content&view=article&id=97">Sal... Ferragamo Mens Shoes UK</a>

I think everything wrote was actually very reasonable. But, what about this?<br>
<br>

what if you composed a catchier title? I ain't suggesting your content isn't good., but suppose you added a post title that <br>
<br>

grabbed folk's attention? I mean Lelki transzpozíció <br>
<br>

| crescendo is kinda vanilla. You should glance at Yahoo's <br>
<br>

home page and note how they create news headlines <br>
<br>

to grab people to click. You might add a related video or a <br>
<br>

picture or two to grab readers interested about what you've written. In my opinion, it would bring your posts a little <br>
<br>

bit more interesting.<br>
<br>

<br>
<br>

My blog :: <a href="https://botasdemarcaoutlet387897335.wordpress.com/?p=11">Golden Goose Old School Neue</a>

You actually make it seem so easy with your presentation but I find this <br>
<br>

matter to be actually something which I think <br>
<br>

I would never understand. It seems too complex <br>
<br>

and extremely broad for me. I am looking forward for your next post, I'll try to get the hang of it!<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

my web site - Golden Goose 2018 Outlet - https://webshop794248157.wordpress.com/?p=9

I'm very pleased to uncover this site. I need to to thank you for your time due to this wonderful read!!<br>
<br>

I definitely appreciated every part of it <br>
<br>

and I have you saved to fav to check out new information on your blog.<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

Here is my blog post ... <a href="http://bad-gastein.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=473">... Philipp Plein</a>

Appreciating the time and energy you put into your website and detailed information you provide.<br>
<br>

It's good to come across a blog every once in a while that isn't the same out of date rehashed information. Wonderful read!<br>
<br>

I've saved your site and I'm adding your RSS feeds <br>
<br>

to my Google account.<br>
<br>

<br>
<br>

My webpage - Salvatore Ferragamo Womens Shoes London Sale <br>
<br>

- http://www.kervanbranda.com/?p=1083

Heya! I'm at work browsing your blog from my new iphone <br>
<br>

3gs! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your <br>
<br>

posts! Carry on the excellent work!<br>
<br>

<br>
<br>

My web-site; <a href="https://ameblo.jp/haphomofont1973/entry-12414539023.html">Golden Goose B/W Edt Herren Günstige</a>

Why viewers still make use of to read news papers when in this technological globe the whole thing is presented on web?<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

my web blog ... <a href="http://THERAPY-ER.COM/?p=40242">Golden Goose Superstar Damen Sale</a>

Keep on working, great job!<br>
<br>

<br>
<br>

Here is my web site ... Golden Goose 2.12 Herren - https://whyshoponline686888227.wordpress.com/?p=9

Hello there! This post could not be written any better!<br>
<br>

Reading this post reminds me of my good old room mate!<br>
<br>

He always kept chatting about this. I will forward this page to him.<br>
<br>

Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

My web site ... <a href="https://ameblo.jp/seratedown1983/entry-12414531785.html">Golden Goose Superstar Günstige</a>

Please let me know if you're looking for a writer for your blog.<br>
<br>

You have some really great articles and I believe I would be a good asset.<br>
<br>

If you ever want to take some of the load off, I'd really like to write some content for your blog in exchange <br>
<br>

for a link back to mine. Please send me an email if interested.<br>
<br>

Regards!<br>
<br>

<br>
<br>

Also visit my blog post: Golden Goose 2.12 Damen Sale - https://ameblo.jp/earuatdete1981/entry-12414539066.html

Wow, superb blog structure! How lengthy have you been running a <br>
<br>

blog for? you made blogging look easy. The total glance of your website is excellent, let alone the content!<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

Stop by my web-site; Golden Goose Damen - https://itonline203581541.wordpress.com/?p=9

When someone writes an paragraph he/she maintains the plan of a user in his/her brain that how a user can know it.<br>
<br>

Therefore that's why this piece of writing is perfect.<br>
<br>

Thanks!<br>
<br>

<br>
<br>

Look into my blog post ... <a href="https://ldiscount394166732.wordpress.com/?p=9">Golden Goose 2.12 Damen Sneaker</a>

If some one wishes to be updated with latest technologies after that he must <br>
<br>

be visit this web page and be up to date all the time.<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

my site :: Golden Goose Mid Star Sklep - http://dnc.devtuwaga.com/?p=206

Way cool! Some very valid points! I appreciate you penning this write-up and the rest <br>
<br>

of the website is really good.<br>
<br>

<br>
<br>

Here is my web blog: <a href="http://www.psr.ph/?p=34022">Golden Goose Ltd.Ed Ition</a>

Why viewers still make use of to read news papers when in this technological globe <br>
<br>

the whole thing is existing on net?<br>
<br>

<br>
<br>

Also visit my blog; Salvatore Ferragamo Sandals Sale UK <br>
<br>

- http://ninzwedding.com/?p=538

I know this if off topic but I'm looking into starting my own blog and was <br>
<br>

wondering what all is required to get setup? I'm assuming having a blog like yours <br>
<br>

would cost a pretty penny? I'm not very web smart so I'm not 100% positive.<br>
<br>

<br>
<br>

Any recommendations or advice would be greatly appreciated.<br>
<br>

Kudos<br>
<br>

<br>
<br>

Have a look at my webpage - <a href="https://summershortssale940926256.wordpress.com/?p=9">Golden Goose Superstar Damen Sneaker</a>

Howdy! I could have sworn I've visited this site before but <br>
<br>

after going through some of the articles I realized it's new to me.<br>
<br>

Anyhow, I'm certainly happy I came across it and I'll be book-marking <br>
<br>

it and checking back regularly!<br>
<br>

<br>
<br>

Here is my web site - <a href="https://outletonlineespana367858839.wordpress.com/?p=9">Golden Goose Ltd.Ed Ition</a>

Thank you for any other informative web site. The place else may I am getting that kind of information written in such a perfect method?<br>
<br>

<br>
<br>

I've a project that I am just now operating on, and I've been at the look out for such information.<br>
<br>

<br>
<br>

my web page: <a href="http://accessit-server.com/azizmach/?p=377">Ferragamo Scarves Sale</a>

Good day! I simply want to offer you a big thumbs up for the great information you have right here on this post.<br>
<br>

I am coming back to your web site for more <br>
<br>

soon.<br>
<br>

<br>
<br>

Feel free to surf to my homepage - Golden Goose Slide Online - <br>
<br>

https://onlineonsale458082848.wordpress.com/?p=11

Awesome article.<br>
<br>

<br>
<br>

Here is my homepage - <a href="https://bestsitestoshoponline723573141.wordpress.com/?p=11">Golden Goose Running Damen 2019</a>

Sziasztok!

Az én fiamnak, Kristófnak is volt switch-műtétje. Most 12 éves. Szintén évente járunk Oprea doktornőhöz kontrollra. A segítségeteket szeretném kérni! Kristófnak súlyos tanulási- és memoria problémái vannak. Amíg kicsi volt, arra gondoltunk, hogy majd kinövi, de mióta felsős lett, ez komoly problémákat okoz. Nem tudom, hogy összefügg-e a szívműtéttel (oxigénhiány, nem megfelelő érműködés...stb), ezért kérlek osszátok meg velem a saját tapasztalataitokat!
Előre is nagyon köszönöm: Kata

I've been surfing online more than three hours <br>
<br>

as of late, but I by no means discovered any interesting <br>
<br>

article like yours. It is lovely price sufficient for me.<br>
<br>

In my opinion, if all website owners and bloggers made <br>
<br>

just right content material as you probably did, the internet can be much more useful than ever before.<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

My web-site: <a href="http://conservatoriodepriego.com/index.php?option=com_content&view=artic... Goose Herren 2017</a>

Undeniably consider that which you said. Your favourite justification appeared to be on the <br>
<br>

web the simplest thing to keep in mind of. I say to you, I definitely get <br>
<br>

irked while other people consider issues that they plainly don't know about.<br>
<br>

You controlled to hit the nail upon the top and outlined out the whole thing without having side effect , other folks could take <br>
<br>

a signal. Will likely be again to get more. Thank you<br>
<br>

<br>
<br>

Feel free to surf to my site :: Ferragamo Womens Belts <br>
<br>

Sale - http://justtheweb.com/?p=1298

Have you ever considered publishing an ebook or guest authoring on other blogs?<br>
<br>

I have a blog centered on the same ideas you discuss and would love to have you share <br>
<br>

some stories/information. I know my subscribers would enjoy your <br>
<br>

work. If you're even remotely interested, feel <br>
<br>

free to shoot me an e mail.<br>
<br>

<br>
<br>

My web-site ... Golden Goose 2.12 Herren Sale - https://ameblo.jp/posacrasi1977/entry-12414540798.html

Ahaa, its nice dialogue concerning this paragraph here at this webpage, I have read all <br>
<br>

that, so now me also commenting at this place.<br>
<br>

<br>
<br>

my site - <a href="https://onlineshopping350003977.wordpress.com/?p=9">Golden Goose Starland 2019</a>

Good day very nice blog!! Guy .. Excellent .. Superb ..<br>
<br>

I'll bookmark your site and take the feeds also?<br>
<br>

<br>
<br>

I am satisfied to search out a lot of useful info right <br>
<br>

here in the put up, we want work out more strategies in this regard, <br>
<br>

thanks for sharing. . . . . .<br>
<br>

<br>
<br>

my web-site: <a href="https://storestoshoponlinefor179237527.wordpress.com/?p=9">Golden Goose Running Outlet</a>

Teljesen más okból vagyok a blogon, de elolvastam ezt és Isten éltesse a most már egészen nagy Picilányt :-)
Gratulálok az erőtökhöz és hogy így végigcsináltátok, és valóban képesek voltatok rá.

Köszönöm, ez jólesett!

I am really grateful to the holder of this web site who has shared this impressive article at here.<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

my web blog :: <a href="https://onsale388161504.wordpress.com/?p=9">Golden Goose Starter Outlet</a>

Amazing! Its genuinely remarkable paragraph, I have got much clear idea regarding from this post.<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

my website :: Golden Goose 2.12 Damen Sneaker - http://www.paklat.com/?p=342

Great goods from you, man. I've understand your stuff previous to and you are just extremely <br>
<br>

wonderful. I really like what you have acquired here, certainly like what <br>
<br>

you are stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you <br>
<br>

still care for to keep it sensible. I can not wait to read much more from you.<br>
<br>

<br>
<br>

This is actually a terrific website.<br>
<br>

<br>
<br>

Here is my webpage - Golden Goose Haus Herren - https://shopforsale254391562.wordpress.com/?p=9

I truly love your site.. Great colors & theme. Did you make <br>
<br>

this web site yourself? Please reply back as I'm wanting <br>
<br>

to create my own website and would like to learn where you got this from or <br>
<br>

exactly what the theme is called. Appreciate it!<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

My web page :: <a href="http://balfood.com/?p=601">Ferragamo Flats Sale</a>

I know this if off topic but I'm looking into starting my own weblog and was curious what all is needed to get <br>
<br>

set up? I'm assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?<br>
<br>

I'm not very web smart so I'm not 100% positive. Any suggestions <br>
<br>

or advice would be greatly appreciated. Kudos<br>
<br>

<br>
<br>

Feel free to visit my website ... Golden Goose <br>
<br>

Mid Star Men Sale - http://zonkaku1977.blogginger.com/?p=12

Hey there! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers?<br>
<br>

<br>
<br>

I'm kinda paranoid about losing everything <br>
<br>

I've worked hard on. Any tips?<br>
<br>

<br>
<br>

Look at my page - <a href="https://whatisshoponline655027908.wordpress.com/?p=11">Golden Goose Slide Eu</a>

It's an amazing article in favor of all the online visitors;<br>
<br>

they will get benefit from it I am sure.<br>
<br>

<br>
<br>

Feel free to visit my blog post Golden Goose Canvas Günstige <br>
<br>

- https://ameblo.jp/atfetpolo1987/entry-12414540592.html

Way cool! Some very valid points! I appreciate you penning this article plus the rest of the site is really good.<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

Here is my webpage :: <a href="http://sivakasicrackers.co.in/index.php?option=com_content&view=article&... Goose 2.12 Damen Preis</a>

A mi gyermekünk 2010 május 14született.vagyis tegnap előtt.rá 4órára diagnosztizálták a betegséget.nagy ér tranzpozíció.a mentő el is vitte Pestre.ugyan is Zalaegerszegen született a drága Benedek fiúnk.tegnap vagy szombaton reggel kilenckor elvégezték a katéterezést.hála istennek minden rendben ment.még az nap le is vették a lélegeztető gépről és délután már az a szerencse ért hogy megetethettem.nagyon félünk és közben remény is tölti el szívünket,hogy erős a fiúnk és kibír mindent.jól esett olvasni ezeket a sorokat és minden úgy van ahogy leírtál.remélem jól vagytok és minden rendben a kis Annával.üdv Balázs lászló

It's really a nice and helpful piece of information. I am happy that you shared this useful <br>
<br>

info with us. Please stay us up to date like <br>
<br>

this. Thanks for sharing.<br>
<br>

<br>
<br>

My site - <a href="http://dreamdust.pattinaggioaltichiero.it/?p=1218">Golden Goose Francy Sale</a>

You are so cool! I don't believe I've read anything <br>
<br>

like that before. So wonderful to discover someone with some original thoughts on this subject.<br>
<br>

Seriously.. thank you for starting this up. This web site is one thing that's needed <br>
<br>

on the internet, someone with a bit of originality!<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

Stop by my blog; Golden Goose 2.12 Switzerland - https://ameblo.jp/seratedown1983/entry-12414531785.html

Its like you read my mind! You appear to know a lot about this, like you wrote <br>
<br>

the book in it or something. I think that you could do with some pics to <br>
<br>

drive the message home a little bit, but other than that, this is great blog.<br>
<br>

A fantastic read. I'll definitely be back.<br>
<br>

<br>
<br>

Also visit my homepage; Golden Goose Francy Herren Sale - https://reviewsaboutlaptops.com/?p=2780

Kedves Balázs László, az első nehézségen túlvagytok, a soraid alapján a katéterezés sikerült. Soha nem felejtem el azt a jelenetet, amikor zaklatottan kerestem az orvost, akivel beszélhetek, és eligazíthat abban, hogy mire számíthatunk Anna születése után 4 órával. Egy gyengén kivilágított szobába tessékelt be egy nővér, ahol a sarokban állt, nekem háttal egy fehérköpenyes alak. Zavartan köszöntem, mire a középkorú férfi megfordult, és magabiztosan nyújtotta a kezét: Környei László vagyok, én fogom műteni a kislányát.
Lassan, megfontoltan elmesélte, hogy Annánk két nagyere felcserélődött, melynek következtében folyamatosan esik az oxigénszintje, amit hosszú távon csak az erek felcserélésével lehet orvosolni. A hosszú évek orvosi gyakorlata alapján megfigyelték, hogy kb. 10 napos korban ideális elvégezni azt a "motoros szívműtétet", melyhez nagyon fontos, hogy jó erőben legyen a pici szervezete. Az a beavatkozás lesz a nagyműtét, de ne aggódjak, mert az ma már rutinműtétnek számít, és nagyon jó eséllyel sikeres lesz.
Ahhoz, hogy a tíznapos korig biztosítani tudjanak egy elviselhető oxigénszintet, a legkézenfekvőbb megoldás, ha most azonnal elvégeznek egy katéteres műtétet, melynek során átszakítják a szív pitvarai között lévő hártyát, és ezáltal keveredik az oxigénes vérkör a széndioxidossal. Ezzel az életmentő beavatkozással el lehet érni egy 80-90%-os oxigénszaturációt, ami elégséges az életfolyamatokhoz. Ez a műtét -bár egyszerűbb beavatkozásnak tűnhet, mint a motoros szívműtét- a gyakorlat alapján sokkal kockázatosabb. Mindenekelőtt ezen kell túllennünk.
- Azt szeretném elmondani Önnek - folytatta az orvos - hogy az orvostudomány jelenlegi álláspontja szerint ugyanolyan eséllyel lesz egészséges a következő gyermekük, mint minden más párnak. Ezt most feltétlenül el kellett mondanom, mert nem tudom, hogy lesz-e még alkalmam rá. Ha sikerül a két műtét, akkor a gyermeke ugyanolyan életet fog élni, mint bárki más, évente el kell jönniük ellenőrzésre, de az életvitelében nem lesz különbség a más gyermekekhez képest. Ugyanúgy fog szaladgálni, tanulni, játszani, élni, mint bárki más. Amit nem tudok most előrejelezni, az a hosszú távú következménye a betegségének. Nem tudom, mert még nem régóta ismerjük ezt a műtéti eljárást, ezért nincs több évtizedes nyomonkövetési adatunk.

A műtét sikerült, és tíz nap múlva is hibátlan volt a beavatkozás. 25 napot voltunk a kórházban, a harmadik és negyedik emeleten lévő orvosok és nővérek szeretetteljes hozzáállása nagyon mély nyomot hagyott bennünk.

Minden évben megyünk felülvizsgálatra. Minden alkalommal elmondja az ultrahangos doki, hogy semmi nyoma nincs a műtétnek (az elején még beszéltek egy kis szűkületről, de legutóbb már az is normális érték volt!). Anna nagyon gyorsan fejlődött, roppant ügyesen mozgott már fél éves kora óta, és ez a mai napig jellemző rá. Fogékony, nagyon jó beszélőkével megáldott kislány.

Kívánom, hogy sikerüljön a nagyműtétetek, és sikeresen túllegyetek a következő megpróbáltatáson is! Kérlek jelezd a pontos időt, hogy mikor fogják műteni, mert Rátok fogok gondolni. Veletek vagyunk.
Üdv, kulcsi.

It's nearly impossible to find educated people on this <br>
<br>

subject, however, you seem like you know what you're talking about!<br>
<br>

Thanks<br>
<br>

<br>
<br>

My blog :: <a href="https://ameblo.jp/posacrasi1977/entry-12414540798.html">Golden Goose Mid Star Herren Sale</a>

Drága bededek gyermekünk már 6napja hogy a Pesti gottsegen györgy korházban van.a katéteres beavatkozás után hála istennek a állapota stabil.oxigén tartalma a vérének most 85 és 90% között mozog.az anyukája tegnap előtt mehetett felhozzá,akkor engedték ki a korházból.és mostmár a saját anyukája tejt issza a csöppség és még cicizni is megengedik hogy napközben felmenjen hozzá és megetesse saját cicijéből:)Az is megnyugtat hogy eszik rendesen 60miliket megiszik egy alkalommal:)és az is hogy elfogadja a cumisüveg után az anya mellét:)a műtét még kérdéses mikor lesz de amint tudok szólok.azt mondták hogy hétfőig minden féle képpen.üdv és köszönöm az erőt amit tőletek is kapok.

Hi there, always i used to check web site posts <br>
<br>

here early in the morning, because i enjoy to find out more and more.<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

my website; <a href="http://www.thebouncerscorner.com/?p=350">Ferragamo Womens Shoes Sale Online</a>

It's nearly impossible to find educated people in this particular subject, but you seem <br>
<br>

like you know what you're talking about! Thanks<br>
<br>

<br>
<br>

Here is my web-site Salvatore Ferragamo Pumps Online Sale - <br>
<br>

http://www.pakhomers.com/?p=4933

tegnap derült ki a műtét időpontja.kedd reggel.nagyon félünk és izgulunk.de bízunk az orvosokban és a tapasztalatukban.lassan telnek a napok legalábbis számomra aki nem lehetek olyan sokat vele mint az édesanyja.a műtét után jelentkezem majd

This site truly has all the information I wanted concerning this subject and didn't know <br>
<br>

who to ask.<br>
<br>

<br>
<br>

My page <a href="http://gevadoschadeherstel.nl/index.php?option=com_content&view=article&... Ferragamo Womens Shoes Online Sale</a>

Gondolunk Rátok! Kitartást, erőt kívánunk! Sikerülni fog.

It's a pity you don't have a donate button! I'd definitely donate to this <br>
<br>

excellent blog! I guess for now i'll settle for book-marking and <br>
<br>

adding your RSS feed to my Google account. I look forward to <br>
<br>

fresh updates and will talk about this site with my Facebook group.<br>
<br>

<br>
<br>

Talk soon!<br>
<br>

<br>
<br>

Here is my blog post: <a href="http://victort.ru/index.php?option=com_content&view=article&id=70">Salva... Ferragamo Women Outlet London</a>

Hi there everyone, it's my first visit at this web page, and piece of writing is <br>
<br>

really fruitful in favor of me, keep up posting these types of content.<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

Check out my weblog - <a href="http://kidushomefinish.com/index.php?option=com_content&view=article&id=... Ferragamo Eyewear Free Shipping</a>

Nice blog right here! Additionally your website lots <br>
<br>

up fast! What host are you the use of? Can I get your associate link for <br>
<br>

your host? I want my website loaded up as quickly as yours lol<br>
<br>

<br>
<br>

my page: <a href="https://saleclearance633158709.wordpress.com/?p=9">Golden Goose Slide Online</a>

Today, I went to the beach front with my children. <br>
<br>

I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter <br>
<br>

and said "You can hear the ocean if you put this to your ear." She put the <br>
<br>

shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear.<br>
<br>

She never wants to go back! LoL I know this is totally off topic <br>
<br>

but I had to tell someone!<br>
<br>

<br>
<br>

Here is my blog :: Günstige Golden Goose Starter - http://teatrkukol-kst.kz/index.php?option=com_content&view=article&id=198

Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging <br>
<br>

for? you made blogging look easy. The overall look of your website is excellent, let <br>
<br>

alone the content!<br>
<br>

<br>
<br>

Here is my page :: <a href="https://allnewsonline134862444.wordpress.com/?p=9">Golden Goose 2018 Outlet</a>

I have been exploring for a little for any high-quality <br>
<br>

articles or blog posts on this sort of space . Exploring <br>
<br>

in Yahoo I finally stumbled upon this website. Studying <br>
<br>

this info So i am glad to convey that I have a very <br>
<br>

just right uncanny feeling I came upon exactly what I needed.<br>
<br>

I so much undoubtedly will make sure to don?t put out of your mind this <br>
<br>

web site and provides it a look regularly.<br>
<br>

<br>
<br>

My website: <a href="https://outletfactory980796586.wordpress.com/?p=9">Golden Goose 2018 Outlet</a>

a műtét után már három nappal járunk.sajnos még nincsenek jó hírek.a bal kamra nem akar működni a tüdő vérzik és a vese is leállt.az orvosok mindent megtesznek egyetlen fiunkért és a nővérek is.de még egyenlőre nem javul az állapota.a vérkeringése és a vérnyomása nem jó.annyi mindent mondanak az orvosok és a fele sajnos elvész bennünk.bízunk hogy erős a fiunk és élni akar.várjuk végre a jó híreket a sok rossz után.imádkozunk és bízunk a gyermekünkben, és mondjuk is neki amikor benn vagyunk nála hogy, harcolj, küzdj mert meg tudod csinálni képes vagy rá....

Sokat gondoltunk Rátok, vártam már, hogy jelezz. E-mailben folyt.

I'm really impressed with your writing skills and also with the layout on your <br>
<br>

blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself?<br>
<br>

<br>
<br>

Either way keep up the nice quality writing, it is rare to see <br>
<br>

a great blog like this one today.<br>
<br>

<br>
<br>

Check out my blog post ... <a href="https://marqueprixdiscount308571916.wordpress.com/?p=9">Golden Goose Starter Damen Sneaker</a>

Kedves Kulcsi, Marciról annyit, hogy csütrötökön mentünk két órára a  kardiológiára, de hiába. Több mint két órán keresztül vártuk, hogy Oprea doktornő végezzen a betegeivel, azután hosszasan telefonált, valakivel kiabált. Ezután jött ki hozzánk, teljesen feldúlt arccal (már egeydül mi maradtunk ott csak a váróban), és közölte, hogy tudja, hogy ez borzasztó kellemtlen most nekünk, de ő most nem tud velünk beszélni, majd a nővérrel beszéljünk új időpont ügyében - és ezzel elviharzott. A nővér nem volt hajlandó mondani semmit, mi baja a doktornőnek, csak felírta a számomat, hogy majd hív, ha lesz új időpont...Egyelőre no comment. Éva

It's going to be end of mine day, except before end I <br>
<br>

am reading this impressive article to improve my experience.<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

Here is my blog: <a href="https://ameblo.jp/almiboto1986/entry-12414547619.html">Golden Goose Francy Damen Outlet</a>

This text is invaluable. How can I find out more?<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

Visit my web page; Salvatore Ferragamo Slip-Ons <br>
<br>

Online Sale - https://outletcalzadomarca537217504.wordpress.com/?p=9

Great beat ! I wish to apprentice while you amend your website, <br>
<br>

how can i subscribe for a blog site? The account aided me a acceptable deal.<br>
<br>

I had been a little bit acquainted of this your broadcast provided <br>
<br>

bright clear concept<br>
<br>

<br>
<br>

my blog post Golden Goose Tennis Damen Sneaker - https://whyshoponline686888227.wordpress.com/?p=9

Greetings I am so thrilled I found your blog page, I really found you by accident, <br>
<br>

while I was searching on Askjeeve for something else, <br>
<br>

Nonetheless I am here now and would just like to say thanks for a incredible post <br>
<br>

and a all round thrilling blog (I also love the theme/design), I don’t have time to look over it all at <br>
<br>

the minute but I have book-marked it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back <br>
<br>

to read more, Please do keep up the excellent work.<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

Look at my web page <a href="https://wwonline850745213.wordpress.com/?p=9">Golden Goose Francy Damen 2017</a>

Nincs mód arra, hogy más orvoshoz kerüljetek? sajnálom...

Very good write-up. I definitely appreciate this site.<br>
<br>

Keep writing!<br>
<br>

<br>
<br>

Also visit my web site :: <a href="http://www.livingwellmyproducts.com/?p=72619">Salvatore Ferragamo Classic Men Belts Online</a>

Good info. Lucky me I recently found your blog by accident (stumbleupon).<br>
<br>

<br>
<br>

I've bookmarked it for later!<br>
<br>

<br>
<br>

My web page: Golden Goose Starter Herren 2018 - https://reviewsaboutlaptops.com/?p=2780

Greate post. Keep posting such kind of info on your site.<br>
<br>

<br>
<br>

Im really impressed by it.<br>
<br>

Hello there, You've done an incredible job.<br>
<br>

<br>
<br>

I'll certainly digg it and for my part suggest to my friends.<br>
<br>

I am confident they will be benefited from this web site.<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

Feel free to visit my homepage :: Golden Goose 2.12 Sale - https://storestoshoponlinefor179237527.wordpress.com/?p=9

I am really thankful to the holder of this web site <br>
<br>

who has shared this impressive paragraph at at this place.<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

Feel free to visit my website; <a href="https://outletdeenlinea582247078.wordpress.com/?p=11">Günstige Golden Goose Starter</a>

I got this web site from my buddy who told me regarding <br>
<br>

this site and now this time I am browsing this web page and reading very informative content here.<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

Feel free to surf to my weblog; Golden Goose Herren Sale - https://ameblo.jp/subpkesgeocar1989/entry-12414547356.html

Pretty! This has been an extremely wonderful article. Many thanks for supplying this info.<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

Check out my site <a href="https://bolsosdemarcaoutletonline636234331.wordpress.com/?p=9">Golden Goose Canvas Herren Sale</a>

This post provides clear idea for the new people of blogging, that truly how to do blogging.<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

My web-site: Golden Goose V-Star Damen Sale - http://johnclarkeimages.com/index.php?option=com_content&view=article&id...

Sziasztok,

hónapok óta nem lelek további bejegyzést a témával kapcsoaltban, esetleg megszünt a bolog ezen része, csak mert szivesen megosztanánnk mi is gondoloatokat SWITCH mőűtétünkről,esetleg szivesen olvasnánk mi is tapasztalatokról.

Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it.<br>
<br>

<br>
<br>

Look advanced to far added agreeable from you! By the way, how could we communicate?<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

Look at my weblog: <a href="http://vidromax.pt/?p=16984">Cheap Ferragamo Womens Handbags Sale</a>

Kedves ML! vagy kommentként javaslom hozzáfűzni, vagy -ha hosszabb-, akkor külön bejegyzést is létrehozok kérésedre. Utóbbi esetben kérlek e-mailben küldd el nekem (kulcsi at gmail.com).

Köszi!

Sziasztok!

Először is gratulálok nektek! Annának jó egészséget kívánok!

Nekünk most 6 hónapos a kisfiunk és rengetegett segített az oldal az első sokk után,ami minket is ért. Nálunk a terhesség alatt kiderült a nagyér transzpozíció és ugyanazt éreztük,amit ti is leírtatok. Az utolsó hetekben már teljesen összeomlottunk. A picit 11 naposan műtötték,az állapota napról-napra javult és egy hónapos volt,mikor hazahozhattuk. Azóta is jól van,szépen fejlődik...olyan,mint a kortársai. Senki nem hiszi el,min ment keresztül. Igazából arra lennék kíváncsi,milyenek a későbbi kilátásai? Anna már 5 éves,milyen Ő? Szokott rosszalkodni? Jár oviba? Mi van,ha beteg lesz,lázas? Mindig antibiotikumot kap? Olyan sok kérdés merül fel bennünk,amire talán nincs is válasz.

buy viagra online mexico where is the best medical school thuoc viagra do viet nam san xuat
http://vigrawithoutdoctor.com/ - viagra without a doctor prescription
1st aid course
viagra without a doctor prescription
healthcare updates affordable family insurance

viagra decreased vision heat stroke seizure mail order viagra generic
http://vigrawithoutdoctor.com/ - viagra without a doctor prescription
cost health insurance
viagra without a doctor prescription
where is the closest hospital near me warning signs of heat stroke

viagra time of effect healthcare cheap online first aid and cpr certification
http://withoutdoctorsprescription.com/ - viagra no prior prescription
admission to medical school
viagra without a doctor prescription
symptoms of std in throat united medical education

viagra pulmonary hypertension canine family medical insurance quotes haymarket medical education
http://www.edwithoutdoctor.com/ - viagra without a doctor prescription
symptoms of a heat exhaustion
viagra without a doctor prescription
severe heat stroke signs of a std for males

ingredients fake viagra signs of std in a woman viagra ausland strafbar
http://viagrawithoutadoctorusa.com/ - viagra without a doctor prescription
first aid on heat stroke
viagra without subscription
cin healthcare heat stroke symptoms in men

herbs work like viagra after effects of a heat stroke early signs of sti
http://genericvigra.org/ - viagra cheap
types and symptoms of stds
viagra generic
good but cheap health insurance symptoms of std in throat

I blog often and I really thank you for your information. Your <br>
<br>

article has truly peaked my interest. I'm going to bookmark your blog and keep checking for new details <br>
<br>

about once per week. I subscribed to your Feed as well.<br>
<br>

<br>
<br>

<br>
<br>

Visit my homepage ... <a href="https://outletfactory980796586.wordpress.com/?p=11">Golden Goose Superstar Sale</a>

viagra spasms symptoms of an std in a woman the evolution of a viagra salesman written by jamie reidy
http://www.viagrawithoutadoctorusa.com/ - viagra without a doctor prescription
first aid stroke
viagra without a doctor prescription
where to test for std how long is medical school

does viagra work better more you use medical education department std and hiv
http://www.withoutadoctorprescription.com/ - viagra without a doctor prescription
what is heat stroke
viagra with a doctor prescription
heat headache first aid for heat

does viagra show up in a urine test manipal medical school viagra caricature
http://viagrawithoutdoctorprescriptionwalmart.com/ - viagra without a doctor prescription
can std be cured
viagra without a doctor prescription
signs of sti infection std on men

how long before sex do you take viagra for health insurance healthe care
http://www.withoutadoctorprescription.com/ - viagra without a doctor prescription
healthcare provider cpr class
viagra no prior prescription
healthkart obamacare reform

generic viagra venta viagra online mexico care health
http://www.viagragenericusa.us/ - viagra coupon
osteopathic medical school rankings
viagra online
after heat stroke symptoms obama care health insurance plans

using viagra for pulmonary hypertension medical education journal medical school abroad
http://viagrawithoutdoctorrx.com/ - viagra without a doctor prescription
private health care insurance
viagra cost without insurance
cheap health care sti signs

viagra without a doctor prescription treatment of priapism due to viagra umass medical school
http://www.viagrawithoutadoctor.us/ - viagra without a doctor prescription
family health plan
viagra without a doctor prescription
1 medical school in the us throat std symptoms

sildenafil citrate generic viagra 100mg viagra blood pressure effects affordable medical insurance plans
http://www.viagragenericusa.us/ - generic viagra 100mg
std common symptoms
generic viagra available
first responder training paediatric first aid

kamagra uk next day is foreign viagra safe heat stroke information
http://kamagraoral.us/ - kamagra
24 7 hospital near me
kamagra uk
heat stroke in adults treatment for sunstroke

viagra without a doctor prescription empire blue cross blue shield viagra how to treat std
http://viagrawithoutadoctornote.org/ - viagra without a doctor prescription
medical school top
generic viagra without a doctor prescription
generic viagra fellowship medical education

viagra without see a doctor do they sell viagra in boots hospital er near me
http://viagrawithoutdoctorwalmart.com/ - viagra without a doctor prescription
cpr first aid certification
generic canadian viagra without presription
generic viagra first aid training online

viagra without subscription viagra dose normal online cpr and first aid
http://www.viagrawithoutdoctorwalmart.com/ - sildenafil without a doctor's prescription paypal
inexpensive medical insurance
viagra without a doctor prescription
viagra 100 mg best price the affordable healthcare act

can get viagra walgreens medical education meetings treating sunstroke
http://www.edwithoutdoctor.com/ - viagra without a doctor prescription
a heat stroke
viagra without a doctor prescription
heat stroke symptoms and first aid local cpr classes

viagra is it illegal obama health care act std signs for females
http://canadianonlinepharmacy.us.com/ - canadian online pharmacy
most common std symptoms
online pharmacy
healthcare companies treatment of heat stroke

Interested in HARD ROCK? How about Kiss band? The band is on a tour at the moment all across Canada and USA. Click on KISS Tour Montreal to know more about KISS ticket price in 2019.