E-dasein: Az önmegvalósítás iskolája

E-daseinRégóta motoszkál bennem a gondolat, hogy kellene egy igényes, átfogó önmegvalósításról szóló e-learning tananyagot készíteni. Néhány hete összeírtam a munkamenetre vonatkozó legfontosabb szempontokat. Következzen néhány ezzel kapcsolatos bevezető gondolat!

Terveim alapján körül-belül egy tucatnyi emberre lesz szükség ahhoz, hogy az egyáltalán nem kis terjedelmű tananyag záros határidőn belül elkészülhessen.

A tananyag előállításának stratégiai célkitűzései:

 1. A témában egyedülálló és széles körben hasznosítható pszichológiai ismeretek interaktív feldolgozása. Különös tekintettel szeretnék kitérni az egyéni fejlődést elősegítő informatikai eszközök használatára.
 2. A tananyag előállítása során közreműködő személyekből profi e-learning tananyaggyártó csapat toborozása .
 3. A tananyag szerzőit képzett pszichológusok alkotják majd, kikből egyfajta webes pszichológiai tanácsadói testületet hozok létre.

Az E-dasein projekt a Crescendo továbblendítését célozza meg. Merőben új irányvonalak felvázolásával a blogot a következő új modulokkal szeretném kiegészíteni:

 1. E-learning szekció.
 2. Vendégmunkás brigád.
 3. Pszichológiai tanácsadás.

Az E-dasein tematikája még nem készült el, van néhány főbb elképzelés, mely főként a humanisztikus, egzisztencialista és komplex analitikus pszichológiai áramlatokra támaszkodik. Olyan szerzők munkásságából kívánok kiindulni, mint C. G. Jung, E. Fromm, Carl Rogers, A. Maslow, Csikszentmihályi Mihály, Watzlawick, Yalom, Gurdjieff.

A tananyag három fő részből áll:

 1. Az első részben kifejezetten a perszonális, az EGO (én) témájával foglalkozunk, a személyiség fejlődéséről, az egyéni készségek kibontakoztatásáról lesz szó.
 2. A második részben az önmegismerés különböző rendszereit boncolgatjuk. Szó lesz a tudatos álmodásról, az Enneagramról és más ínyencségekről.
 3. A harmadik rész a transzperszonálist célozza meg.

Egyelőre ennyi, akit bővebben érdekel a téma, olvassa el az E-dasein főoldalát.

Alternatív biz modell: 1)

Alternatív biz modell: 1) készíts egy rövid összefoglalót pdf-ben vagy mp3-ban és hirdesd azt 2) letöltés csak email címért cserébe 3) készíts egy komplexebb tananyagot: CD, doksik, feladatok, videó, tesztek - és mindezt pakold egybe egy dobozba - ár: 25-75e Ft közt 4) a vásárlóknak indíts kis csoportos coaching programokat, ahol kézen fogod őket és segítesz nekik az önmegvalósításban. Ár: 190-390e Ft per fél év, 9 hónap 5) a coaching résztvevőknek készíts egy zárt membership forúmot, egy éves tagsági díjjal (évi 50-70e Ft) Cél: a doboz eladásból és a fórum tagságból származó növekvő passzív jövedelem révén egyre több szabadidőd és egyre több bevételed lesz. Gyilkos kombináció!

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
 • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><blockquote><p><br>
 • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.

További információ a formázási lehetőségekről