A vén boszorka szindróma

Arra ébredsz, hogy moccanni sem tudsz, alig vagy képes lélegezni… elviselhetetlen súlyt érzel a mellkasodon… a Gonosz jelenlétének fura érzése kerít hatalmába... az öreg boszorkány megtalált!

Az alvás és ébrenlét közötti állapot érzékeny mezsgyéje köztudottan a különleges történetek számára fenntartott zóna.

A tudattalan és tudatos találkozási pontján a rejtett tartalmak bizarr hallucinációs élmények formájában kúsznak be a tudatos észlelés szférájába. Az árnyékban rejtőző félelmeink, kiszorított, elfojtott élményeink figyelmet, törődést akarnak!

A belsőnk kifordul, a hétköznapi szorongásaink, érzéseink hirtelen megszemélyesednek: megjelenik a nem kívánt boszorka mellkasunkon, mi meg mozdulatlan rettegésben érezzük bűzös leheletét. A legkonokabb ateista is hívővé válik egyszerre, s mihelyst elmormoljuk kétségbeesett fohászunkat, a boszorka súlya máris felengedni látszik, az arcán átívelő fekete mosoly fájdalommá görbül.

Meglepően sokan tapasztalják meg életük során az alvásparalízis valamilyen formáját. Az érthetetlen élmény az ismeretlentől való félelem bűvkörébe kerül és csak kevesen ismerik fel, hogy a vén boszorka szindrómában az egyéni fejlődés nagy lehetősége lapul. A későbbiekben kifejtem, hogy mitől több naív elrugaszkodásnál az előbbi állítás, addig is érdemes átlapozni néhány fontosabb cikket a témában.

Alapfogalmak

Gyűjtőoldalak

Cikkek / Esettanulmányok

Új hozzászólás

Hozzászólások

Hmm
Igazán érdekes, dolgok ezek, egyszer láttam a Tvben is ott is ugyan ezeket mondták, szinte és valószinűnek tartom hogy ilyenek tényleg vannak :)