TUKSI01 - drupal sminkmester tanfolyam

Úgy döntöttünk, hogy újabb képzést indítunk konnektivista alapokon: ezúttal a drupal sminkelést vesszük górcső alá. pp évek óta tart drupal képzéseket, mely alatt tökélyre fejlesztette az ezzel kapcsolatos poénjait, ami nélkül ugyebár elég nehéz bárkit is motiválni a tanulásra. A htk01 kurzus sikerén felbuzdulva jött az ötlet, hogy más téma kapcsán is érdemes lenne kipróbálnunk a hálózatalapú tanulási modellünket: tudtommal még senki nem bonyolított le konnektivista modellben konnektivizmustól eltérő témájú kurzust (ha tudtok ilyenről, feltétlenül jelezzetek!).

A három hét alatt két fronton intézünk támadást a jelentkezők ellen: pp nehéztüzérségével a drupal sminkkészítéshez szükséges technológiai tudnivalókra fókuszál, az én feladatom meg az lesz, hogy a weboldal tervezéshez szükséges szemléletet közvetítsem. Szó lesz mockup készítésről, layout tervezésről, usability alapokról. Elsősorban a kliensoldalra fókuszálok majd: a CSS+HTML alapozás az én feladatom lesz.

Hosszú távon

Nem titkolt szándékunk, hogy amennyiben sikerül elég érdeklődőt bevonzani, ez csak a kezdete legyen egy hosszabb drupal képzésnek, mely az általános "Kell egy weblap" témától a CCK+views használatáig lefedi a drupal keretrendszer számos területét.

Bár évek óta foglalkozom drupallal (ezt a weboldalt is ez alatt futtatom), be kell vallanom Nektek, hogy szerveroldali programozási ismereteim meglehetősen sekélyesek. A legtöbb funkciót site-builderi kattintgatással képes vagyok összeállítani; ha mégsem, akkor ott van pp, vagy desiré, vagy más, aki segít a hardcore dolgok megvalósításában.

Az elmúlt egy évben pp-vel közösen számos közös projektet valósítottunk meg. Nagyon sokat tanultam Tőle a drupalról és általában a webes technológiákról. Ez a kooperáció a közös kurzusok során újabb minőségekkel gazdagodott: a htk01 résztvevőkkel való együttműködés olyan motivációs légkört biztosított, mely megtöbbszörözte az energiáimat.

Azt remélem, hogy a TUKSI01 (Tanar Ur Kerem SmInk) tanfolyam alatt is részünk lesz ebben a hangulatban. Ez a legfontosabb motivációs tényező, amiért ismét belevágok egy meglehetősen időigényes tevékenységbe. Egyébként pedig pp-n is látom, hogy szomjazik az élmény után, éjt nappallá téve dolgozik a kurzuson, hogy május elején elindulhassunk.

Ha szeretnétek támogatni a kurzust, megtehetitek az alábbi reklámfilm beágyazásával, plakát kinyomtatásával, banner elhelyezésével. Találkozunk a TUKSI01-en!

Reklámvideó

Ezt a kódot másold be:

Plakát

Tuksi plakát v01

Új hozzászólás

Hozzászólások

Székely sminkmester tanfolyam:
TUKSI reklámvideó