Pécsi Drupal tábor és MoodleMoot konferencia 2010

Az elmúlt időszakban két fontos szakmai eseményen vettem részt: a pécsi Drupal táborban, és a gödöllői Moodlemoot konferencián. A két rendezvény egyidőben került megrendezésre, így kénytelen voltam megosztani az időmet a két helyszín között.

Az ötnapos tábor első két napján megismerkedtem néhány olyan Drupalos arccal, akit előtte csak online láttam. Most találkoztam először pl. desirével, akivel már volt szerencsém egyébként együtt dolgozni projekten, de mindeddig személyesen nem láttuk egymást. Jó élmény volt belecsöppenni egy olyan közösségbe, melynek tagjai már évek óta élénk kapcsolatban állnak egymással (többnyire IRC csatornák jóvoltából).  Aboros már az első nap kibökte, hogy az Open Atrium mellett érdemes lenne kipróbálnom az Open Scholar-t is, mely Drupal alapokon kiváló oktatási platformot biztosít. Hojtsy Gábor arról mesélt, hogy miként alkalmazzák a SCRUM-ot az Aquia-nál, majd látványos prezentációval megtámogatva bevezetett bennünket a Drupal modulírás rejtelmeibe. Drifter átvágta a gordiusi csomót a WYSIWYG témakörben, és egyben meggyőzően demonstrálta, hogy miként kell professzionális siteot összerakni Drupal alapokon.

 

A harmadik napon ellátogattam Gödöllőre, ahol a konnektivizmusról beszélgettünk Szirbik Gabriellával, Katona Zsuzsannával, Tóth Mózer Szilviával, Ollé Jánossal, Forgó Sándorral, Klötzl Ferenccel, Duchon Jenővel, és sok más résztvevővel.

Új hozzászólás

Hozzászólások

A jelzett fotókat nem boobaa, hanem SzabóDénes készítette.

pp

hm, ezt akár személyesen is mondhattad volna, és akkor a cikkben javítom... :) Köszi, Dénes!

egyébként a Moodle Moot konf tényleg remek volt idén (is). Köszönet érte Vágvölgyi Csabának, Papp Gyulának és Sinka Róbertnek!
Kapcsolódó blogbejegyzések: http://moodlemoot.hu/course/view.php?id=92